Edetària - Dolç - 0.375L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Edetària - Dolç
Drijvende kracht en eigenaar is Joan Àngel Lliberia, wiens vader wijnbouwer was, en grootvader oenoloog, met andere woorden wijn zit hem in het bloed. Zelf was hij werkzaam als bio-ingenieur bij verschillende binnen-en buitenlandse producenten, voordat hij in 2003 een eigen, moderne winery liet bouwen in zijn geboorteplaats, Gandesa. Een prima basis was voorhanden.
Klimaat & terroir
Edetària is een ambitieuze wijnmakerij in Catalonië, 40 km ten zuiden van Priorat. De wijngaarden, voornamelijk aangeplant met verschillende klonen Garnacha, bevinden zich op verschillende bodemtypen zodat elke wijn zijn eigen karakter krijgt. In de eerste plaats het klimaat van Terra Alta: zonnig, warm, maar dankzij de hoogteligging van de wijngaarden – gemiddeld 500 m – bezitten de wijnen ook voldoende frisheid. Daarnaast is een groot deel van de 30 hectare aan wijngaarden beplant met uitstekend onderhouden oude stokken: grotendeels ouder dan 50 jaar, de rest 20 tot 35 jaar oud. De wijngaarden bevinden zich op verschillende bodemtypen zodat elke wijn zijn eigen karakter krijgt. Edetaria streeft ernaar karaktervolle wijnen te maken, waarin druif en terroir goed tot uitdrukking komen. Magnifieke selectie! Edetària streeft ernaar karaktervolle wijnen te maken, waarin druif en terroir goed tot uitdrukking komen.
Geur & smaak
Deze natuurlijk zoete rode wijn is op basis van hoofdzakelijk Garnacha Fino aangevuld met Syrah. De druiven worden overrijp geplukt waardoor de natuurlijke suikers zich concentreren. Intense donkere rode kleur. Het boeket geurt naar verse zwarte kersenconfituur en bramen. In de mond zwarte pruim, rijpe vijg, een ware kruidenmix met een vleugje kaneel.
Serveersuggestie
Heerlijk bij warme chocolade desserts, nagerechten met donkere vruchten maar ook harde kazen.