Villa Conchi - Cava Rosado Blush - 0.75L - n.m.
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Villa Conchi - Cava Rosado Blush
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo, Parellada, Macabeo en Chardonnay druivensoorten verenigen zich tot een verfijnde Cava. De druiven worden 's nachts geoogst om hoge temperaturen en vroegtijdige fermentaties te vermijden.
Vinificatie
De wijn is via de traditionele methode gemaakt. De oogst vindt 's nachts plaats om hoge temperaturen en vroegtijdige fermentatie te vermijden. De druiven worden snel naar de wijnmakerij vervoerd en gekoeld tot 15°C. Het zuiverste sap wordt verkregen door de druiven lichtjes te persen, waardoor het geen tanninematerialen bevat die zuurheid aan de wijn geven. Nadat het sap is gefilterd, worden gisten toegevoegd aan de basiswijn om het fermentatieproces te starten bij een constante temperatuur van 16°C en zo de primaire aroma's te behouden. Voor de tweede gisting worden de flessen opgeslagen in ondergrondse kelders bij een constante temperatuur van 15 tot 17°C, waar de wijn in contact blijft met de droesem. Deze cava wordt minimaal 12 maanden in de fles bewaard om de status van Cava de Guarda te bereiken. Na deze periode worden de sedimenten op natuurlijke wijze afgezet en verwijderd met een minimale verlies van wijn, tot slot voegt men een liqueur d'expédition toe om het uiteindelijke zoetheidsgehalte te bepalen.
Geur & Smaak
Deze mousserende wijn heeft een aantrekkelijke lichte kersenrode kleur met fijne en aanhoudende bubbels. In de neus heeft het goede intensiteit en aroma's van rood fruit. In de mond is het fris, fruitig, aangenaam, met een goede structuur en gemiddelde intensiteit.
Serveersuggestie
Het is perfect als aperitief en ook als begeleiding van frisse salades, paella met zeevruchten en gegrilde vis.