Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
127,08
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Pago de Carraovejas El Anéjon

Zo’n 30 jaar geleden is Pago de Carraovejas opgericht door José María Ruiz. Naast zijn eigen restaurant wilde hij wijnen maken die bij zijn keuken zou passen. De traditionele varkensgerechten “cochinillo” waren zijn leidraad. Eerst heeft hij zijn smaak ontwikkeld als Sommelier en heeft hij zelfs meegedaan aan de Sommelier World Challenge georganiseerd door de International Organization of Vine and Wine in Milan. De druiven Pago de Carraovejas worden in de nacht geplukt om het sap fris te houden. Ze voeren op twee momenten een selectie uit: eerst aan de wijnstok en dan in het wijnhuis op de “Table de Tri”. Alles gebeurt met zwaartekracht in het wijnhuis dus de wijn wordt niet rondgepompt. 

Klimaat & Terroir

De wijnstokken staan aangeplant in de Botijas-riviervallei, waarbij het terroir een grote rol vervult in de kwaliteit. Er wordt veel aandacht besteed aan het onderhoud van de bodem o.a. door begroeiing tussen de wijnranken toe te staan. Mede hierdoor zijn ze in staat gesteld om het ecosysteem van de vallei te ontwikkelen, maar ook door het gebruik van organische mest en andere natuurlijke hulpmiddelen.

Vinificatie

De percelen worden apart gevinifieerd en later geblend. De wijn rijpt vervolgens ongeveer gedurende 12 maanden op vat.

Andere bekeken ook