Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
12,25
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Más que Vinos - Los Conejos Malditos Tinto

In 1998 ontmoetten drie wijnfanaten elkaar in Rioja. Alexandra Schmedes, Duitse oenologe, had net ervaring opgedaan in Duitsland, Zuid-Afrika, Frankrijk & Italië. Gonzalo Rodriguez en Margarita Madrigal (die zich liever May laat noemen) werkten in Spanje, Italië en Frankrijk. De drie konden het goed met elkaar vinden. De hechte vriendschap leidde een jaar later tot de oprichting van hun consultancy bedrijfje dat ze ‘Mas que Vinos’ (meer dan wijn) doopten. Hun droom was echter een eigen wijnproject.

Klimaat & Terroir

Ze kochten magnifieke oude wijngaarden in Dosbarrios, het dorpje waar Gonzalo opgroeide, op 60 km ten oosten van het prachtige Toledo. Ze doopten hun wijn Ercavio, naam die verwijst naar een Romeinse nederzetting.

Vinificatie

Vanaf de start werden de modern gevinifieerde Ercavio-wijnen in Spanje zelf, maar ook ver daar buiten met open armen onthaald. De prijs-kwaliteitverhouding was opvallend en is dit vandaag de dag nog meer dan ooit. Heerlijke Tempranillo-wijnen met karakter wat rood betreft. Ook zeker niet te onderschatten is de aparte Ercavio Blanco op basis van Airén en Sauvignon Blanc. Een bijzonder sterk gamma! Naast de succesvolle budgetvriendelijke Ercavio-reeks, vinifieert het trio Schmedes, Rodriguez, Madrigal vanaf 2001 en enkel in goede millésimes een beperkte topcuvée: La Plazuela. De naam ‘La Plazuela’ verwijst naar het pleintje in het dorpje Dosbarrios waar het ouderlijk huis van Gonzalo gelegen is. Het pittoreske, oude keldertje gebouwd in 1851 herbergt nog steeds de typische Tinajas (grote kruiken in aardenwerk), waar La Plazuela rijpt. Twee typische druivensoorten van de regio, Cencibel & Garnacha, komende van meer dan 30 jaar oude wijngaarden en zijn de basis voor deze magnifieke wijn.

Gevinifieerd op stokken van meer dan 100 jaar oud, gemaakt in natuurstijl (niet geklaard en ongefilterd na fermentatie op amforen).

Geur & Smaak

De Tempranillo-druiven ondergaan macération carbonique. Dit resulteert in een sappige, jonge wijn met veel rood fruit en aciditeit.

Serveersuggestie

Drink licht gekoeld op een mooie zomeravond!

Andere bekeken ook