Barón de Ley - Reserva - 5L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Barón de Ley - Reserva
Barón de Ley werd in 1985 opgericht door een team van ervaren wijnprofessionals uit Rioja dat een nieuw type wijnhuis wilde opzetten, met een voor de regio geheel nieuwe aanpak. Het voormalige klooster met 90 hectare land bood hun de kans om wijnen te maken van druiven uit eigen wijngaarden. Bijzonder, want in Rioja zijn de meeste wijngaarden nog altijd in handen van druivenboeren die hun druiven aan de wijnhuizen verkopen. Barón de Ley is befaamd om zijn Reserva-wijnen: krachtig, geconcentreerd en complex, maar ook fruitgedomineerd en daardoor aantrekkelijk voor een brede groep wijndrinkers. Met autochtone druiven zoals garnacha, graciano, maturana en garnacha blanca naast tempranillo blijft Barón de Ley trouw aan zijn roots, maar verbreed het de mogelijkheden om nieuwe, onderscheidende wijnen te maken. De wijnen van Barón de Ley zijn 100% Rioja, maar hebben stuk voor stuk een eigentijds karakter.
Klimaat & Terroir
Het klimaat is gematigd, met zowel invloeden van de Atlantische Oceaan als de Middellandse Zee. De druiven komen uit de Mendavia wijngaard die op 400 meter hoogte ligt. Het mediterrane klimaat zorgt voor de ideale omstandigheden voor rijping van de druiven.
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven worden na schilinweking en persing op traditionele wijze vergist. De wijn rijpt 20 maanden op Amerikaans eikenhout en aansluitend 24 maanden op fles.
Geur & Smaak
De wijn heeft een romige satijnzachte structuur door de rijpheid van zijn fruit gecombineerd met aangename tannines, gevolgd door een smaakvolle en goed verteerbare finale. Daarnaast domineren verrukkelijke aroma's van klein bosfruit, pruimen, verse paddestoelen, ceder, koffie en chocola.
Serveersuggestie
Te serveren bij (lams)vlees en pikante harde kazen.