Barón de Ley - Finca Monasterio in geschenkverpakking - 1.5L - 2019
Artikelnummer 110-371
Wijntype
Stil
Land
Streek
Inhoud
1500
Alcoholpercentage
14
Allergenen
Bevat sulfiet
Oogstjaar
2019
Wijnkleur
Rood
Bottelaar
Barón de Ley, S.A. - Mendavia - España
Bekijk alles van
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Na een zeer strenge selectie in de wijngaard worden de rijpe druiven voor de Finca Monasterio met de hand geoogst en zeer voorzichtig in 15-kilo kratjes voor een volgende controle naar de selectietafel vervoerd. Uiteindelijk komen alleen de allerbeste hele druifjes in aanmerking voor kneuzing. In speciaal voor deze wijn ontworpen vaten komt de fermentatie tijdens de ongeveer 15 dagen durende schilinweking op gang.
Door diverse keren de most te verpompen kunnen alle aroma’s, kleur en kracht uit de tempranillo (60%) en overige druiven (onder andere de in Rioja verboden cabernet sauvignon!) opgenomen worden in de wijn en ontstaat bij 30 graden Celsius het gewenste alcoholpercentage.
De rijping vindt 18 maanden plaats op Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende toasting. Pas aan het einde van de opvoeding wordt de uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées. Nadat ook deze versneden wijn een maand vatrijping heeft ondergaan wordt hij gebotteld en krijgt de fles zijn kenmerkende metalen etiket met kloosterbel.
De intens donker paarse kleur van de wijn voorspelt z’n concentratie: stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola. Bovendien is de Finca Monasterio met zijn aangename tannines fluweelzacht, is hij mondvullend, gul en goed in balans. De langdurige afdronk is verleidelijk en doet verlangen naar een volgende slok. Verfijnde wijn en ideale begeleider van gegrild en geroosterd vlees.
Door diverse keren de most te verpompen kunnen alle aroma’s, kleur en kracht uit de tempranillo (60%) en overige druiven (onder andere de in Rioja verboden cabernet sauvignon!) opgenomen worden in de wijn en ontstaat bij 30 graden Celsius het gewenste alcoholpercentage.
De rijping vindt 18 maanden plaats op Amerikaanse en Franse eiken vaten van verschillende toasting. Pas aan het einde van de opvoeding wordt de uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées. Nadat ook deze versneden wijn een maand vatrijping heeft ondergaan wordt hij gebotteld en krijgt de fles zijn kenmerkende metalen etiket met kloosterbel.
De intens donker paarse kleur van de wijn voorspelt z’n concentratie: stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en chocola. Bovendien is de Finca Monasterio met zijn aangename tannines fluweelzacht, is hij mondvullend, gul en goed in balans. De langdurige afdronk is verleidelijk en doet verlangen naar een volgende slok. Verfijnde wijn en ideale begeleider van gegrild en geroosterd vlees.
Andere bekeken ook