Abadal - Franc - 0.75L - 2022
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Abadal Franc
Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages in het uiterste noordoosten van Catalunya. Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouwgeschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten, mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals Picapoll, Macabeu en Sumoll, maar ook Franse druiven zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.
Klimaat & Terroir
Een continentaal klimaat, want door de ligging achter het kustgebergte is de matigende invloed van de Middellandse Zee beperkt en is het verschil in dag- en nachttemperatuur groot. De bodem is rijk aan kalk en klei
Vinificatie
De druiven worden vergist in roestvrijstalen tanks. Daarna rijpt de wijn 4 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
Geur & Smaak
De Abadal Franc is fris, gul en elegant. De wijn heeft kruidige aroma’s van munt, viooltjes, rozemarijn, rood fruit, toffee en balsamico. De smaak is fris en zacht en de tannines zijn soepel.
Serveersuggestie
Serveer op 15-17 °C bij gegrilde of gebraden kip, varkens- of kalfsvlees, worstjes, steak tartaar, zelfgemaakte hamburgers, gegrilde groenten of vegetarische gerechten met linzen of paddenstoelen.