Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
24,95
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

     

Meer informatie over de Wijnkasteel Genoels-Elderen - Rose Parel Brut

Toen wijlen Jaap van Rennes erachter kwam dat er in de Romeinse tijd al wijnbouw plaats vond rond het juist door hem gekochte kasteel in Genoels-Elderen bij Riemst, net onder Maastricht, duurde het niet lang voordat de fervente liefhebber en wijnhandelaar plannen maakte om zelf ook druivenstokken te planten. Op het oog zou het zo een Château in Bordeaux kunnen zijn, maar de bodem rondom het kasteel leent zich juist perfect voor de in België zo populaire Bourgognedruiven. Hier werden dan ook de stokken gekocht. Dochter Joyce zette haar studie economie in Maastricht stop om in Frankrijk oenologie te gaan studeren, precies op tijd om het eerste oogstjaar te verzorgen. Zonder wijntraditie of generaties wijnmakers voor hen, moesten Joyce en haar vader hun eigen pad slaan.

Klimaat & terroir

Al in 1991 zijn de eerste stokken geplant en door gestage uitbreiding telt Wijnkasteel Genoels-Elderen nu 22 hectare Chardonnay en Pinot Noir. Ondergrond van kalk met leem aan het oppervlak.

Vinificatie

Joyce werkt biodynamisch: een zuivere bodem met uitgebalanceerde mineralen, goede verzorging en een laag rendement zorgt voor sterke gezonde wijnstokken die resistenter zijn tegen ziektes. In de wijngaarden heerst een rijke natuurlijke biodiversiteit. Joyce gebruikt geen onkruidverdelgers maar schoffelt mechanisch onder de wijnstokken. Tussen de rijen wordt de natuurlijke diversiteit aan plantengroei gemaaid. Er worden geen insecticiden gebruikt. De druivenzone wordt dubbel ontbladerd, eerst machinaal en nog eens met de hand. Deze werkwijze verhoogt weliswaar het risico op zonnebrand maar beperkt insecten (Suzuki vlieg) en schimmels (botrytis). In de kelder vervangt de stoommachine chemische ontsmettingsmiddelen. Er wordt gebruikt gemaakt van eigen inheemse gisten. Doordat de wijnen stabiel zijn, door volledig vergiste suikers en een volledige malolactische omzetting, zijn er slechts lage sulfietgehaltes nodig.

Geur & smaak

Een prachtige rosékleur die direct de aandacht vestigt op de verfijnde aroma’s van frambozen, rode kersen en bosaardbeien in het glas, harmonieus aangevuld met tonen van brioche, toast en karamel. De frisse zuren, die de fruitige smaken nog verder versterken, worden perfect in balans gebracht door de zorgvuldig afgestemde dosage, wat de wijn leidt naar een lang aanhoudende en elegante afdronk.

Serveersuggestie

Aperitief: prikker tomaatjes-mozzarella-basilicum met extra vierge olijfolie. Meloen met bellota.

Weetje

  • Al snel was de hogere gastronomie van België op de hoogte van de kwaliteit die Joyce weet te bewerkstelligen met haar wijnen. Het aanleggen van een enorme rijpingskelder getuigt van de filosofie en manier van wijnmaken die ze nastreeft: hier wordt net zo lang gewacht tot Joyce vindt dat de wijnen klaar zijn om gedronken te worden.
  • Gold medal op Concours Mondial de Bruxelles 2024! Hebben na de aanplant in 1993, 10 jaar (!) gewacht om de mousserende wijnen te maken, puur om de kwaliteit. Ook het rendement (<40hl/ha) getuigt hiervan. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans.

Andere bekeken ook