Weingut Winter - Dittelsheim Weissburgunder Trocken - 0.75L - 2023
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Weingut Winter Dittelsheim Weissburgunder Trocken
Het is het kleine dorpje Dittelsheim (3000 inwoners) waar de thuishaven is van Stefan Winter (°1981). Dit is een zeer oud familiebedrijf waarvan de oorsprong teruggaat tot in 1468. De Winters zijn van Oostenrijkse komaf en al die tijd hebben ze aan wijnbouw gedaan, samen met andere landbouwvormen. De druiven zijn steeds verkocht geweest en het is pas sinds 1998 dat de ouders van Stefan een eigen wijnmakerij en kelder in gebruik namen. Zoonlief was toen nog in opleiding. Hij studeerde wijnbouw en deed enkele zéér interessante stages in 2 beroemde kelders: Weingut Keller in Rheinhessen en Basserman-Jordan in de Pfalz. Deze 2 mensen veranderden zijn leven en gaven hem het gevoel wat topwijn maken is. In 2001 neemt Stefan dan ook resoluut de leiding van het ‘Weingut Winter’.
Klimaat & Terroir
In totaal worden 20 ha wijngaarden bewerkt. De aanplant bestaat voornamelijk uit Riesling (40%) aangevuld met Silvaner, Grauburgunder en kleine beetjes Chardonnay, Weisburgunder, Scheurebe, Dornfelder, Portugieser. Stefan ziet zijn toekomst wel in hoofdzakelijk witte wijnen. De belangrijkste wijngaard is de Leckerberg, een mooie zuid georiënteerde helling met vooral kalksteen tot mergel en löss. Enkele andere toppercelen liggen in Bechtheim (Hasensprung) en Westhofen (Morstein). Vanuit de wijngaarden begint de kwaliteit. Alle stokken staan netjes gesnoeid in Guyot stijl. De bewerking van de grond is zo natuurlijk mogelijk, groenbedekking, natuurlijke bemesting en zo weinig mogelijk gebruik van chemische sproeistoffen.
Serveersuggestie
Drink hem gewoon zo, als aperitief, of bij lichte zomerse gerechten als salade of witvis.