Weingut Stauffer - Grauburgunder - 0.75L - 2023
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Weingut Stauffer - Grauburgunder
Wijnbouw speelt al enkele eeuwen een grote rol in de familie Stauffer. De van oorsprong Zwitserse familie emigreerde in de 16e eeuw naar de regio van het huidige Rheinhessen.
Klimaat & terroir
Vanaf 1790 bewerken zij wijngaarden op de beste locaties in en rond Flomborn en sindsdien produceren zij wijnen van hoge kwaliteit. De wijngaarden rondom Flomborn zijn karaktervol en uniek. Hoog gelegen aan de zuidwestelijke rand van Rheinhessen komen hier verschillende bodems en microklimaten samen die zorgen voor geweldige wijnen. De in totaal achttien hectare aan koel gelegen en mineraalrijke wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd en zorgen voor elegante en zuivere wijnen.
Verschillende wijngaarden rondom Flomborn en Eppelsheim. De percelen hebben een leeftijd tussen de tien en vijfentwintig jaar oud met een bodem van kalksteen. Warme zomers, zachte winters met weinig neerslag.
Vinificatie
Bij de productie van de wijnen werken zij volgens het low-interventieprincipe; veel biodiversiteit in de wijngaard en het respecteren van de natuurlijke processen in de wijnkelder. De familie bemoeit zich dus zo min mogelijk met de totstandkoming van de wijnen zodat de invloed van het terroir in de wijn is terug te proeven.
Na de handmatige voorselectie in de wijngaard volgt een schilinweking van acht uur voordat de druiven worden geperst. Vervolgens vergist en rijpt de wijn op de droesem gedurende vijf maanden in roestvrij stalen vaten.
Geur & smaak
Fris aroma en een subtiele mondvullende smaak van kruisbes, abrikoos en wilde perzik.
Serveersuggestie
Heerlijk als aperitief en bij lichte voorgerechten zoals forel of roombrie.
Weetje
De Pinot Gris druif kwam vanuit de Bourgogne terecht in Zwitserland en Hongarije, en van daaruit in de 14e eeuw in Duitsland. Hier beter bekend als Grauer Burgunder, Grauburgunder of Ruländer