Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
22,70
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Vignamato Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva Classico Ambrosia

Vignamato betekent ‘wijngaard van Amato’, de naam van de vader van eigenaar Maurizio Ceci. Het is ook een soort samenstelling van Vigna en Amato, grofweg vertaald als ‘geliefde wijngaard’. Vignamato is al vier generaties in handen van de familie Ceci. Umberto richtte het op, zijn zoon Amato bracht de eerste wijn op de lokale markt bracht en onder leiding van Maurizo en zijn vrouw Serenella groeide het uit tot een toonbeeld voor de streek met excellente wijnen waarin traditie en innovatie op een perfecte manier verenigd zijn. Inmiddels zijn ook Maurizo en Serenella’s kinderen Alessandra, Andrea en Francesco actief in het wijnbedrijf. Mede dankzij hun verfrissende invloed en onbevangen visie blijft Vignamato zijn aanzien vergroten en zijn positie versterken. Vignamato bezit 27 hectare wijngaarden, waarvan 23 is beplant met Verdicchio. In het overige deel van de wijngaarden vind je hoofdzakelijk Montepulciano, Sangiovese en ook wat Cabernet Sauvignon en Merlot.

Klimaat & Terroir

De druiven zijn afkomstig van een 2,5 hectare wijngaard met kleibodems op 250m hoogte. In de Marche heerst een mild klimaat dat wordt beïnvloed door de Adriatische Zee.

Vinificatie

De laat geoogste druiven worden na zachte persing vergist op 16 à 18°C in roestvrijstalen tanks. 60 procent rijpt op RVS, 40 procent rijpt 12 tot 14 maanden in eikenhouten vaten. Na botteling rijpt de wijn nog 6 maanden op fles.

Geur & Smaak

Intense, maar frisse wijn met rijp fruit en amandelen. De smaak is rijk, complex en aanhoudend, maar elegant en met een duidelijke mineraliteit. Prachtige balans met een lange afdronk van appel, perzik, gedroogde abrikoos en honing.

Serveersuggestie

Serveer op 12 à 14°C bij gerookte vis, verse pasta met een verfijnde vissaus en bij allerlei pittige vleesgerechten.

Andere bekeken ook