Tenuta Sant’Antonio - Valpolicella Ripasso Monti Garbi - 0.75L - 2021
Artikelnummer 110-389
Wijntype
Stil
Land
Streek
Inhoud
750
Alcoholpercentage
14
Druif
Corvina
Corvinone
Rondinella
Allergenen
Bevat sulfiet
Oogstjaar
2021
Wijnkleur
Rood
Bottelaar
Tenuta San Antonio di Castagnedi Massimo, Armando, Tiziano e Paolo Società Agricola - Colognola ai C
Bekijk alles van
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Deze Valpolicella Superiore Ripasso wordt gemaakt van 70% corvinone en corvina, 20% rondinella en 10% croatina en oseletadruiven. Allen zijn afkomstig van dichtbeplante gaarden ( 8000 stokken / ha.) op de kalkrijke heuvels van de Monti Garbi of ' arme ruige bergen'.
De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripasare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.
Daarna is de Monti Garbi robijn kersenrood met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en mooie lengte maken van deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.
De oogst wordt vanaf begin oktober geplukt, direct geperst en gedurende een etmaal vergist bij een lage temperatuur. Een deel van het sap krijgt extra smaak doordat het gegoten wordt (ripasare) over de most die is overgebleven na het maken van Amarone. En aangezien die achtergebleven schilletjes nog lekker doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer kracht, structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Sloveens eiken en nog eens twaalf maanden op fles.
Daarna is de Monti Garbi robijn kersenrood met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. De bescheiden houttoets, de verfijnde kruidigheid en mooie lengte maken van deze Valpolicella een geweldige begeleider van pasta's en niet te zwaar bereide vleesgerechten en hardere kaassoorten.
Andere bekeken ook