Simonsig Estate - Redhill Pinotage - 0.75L - 2021
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Simonsig Redhill Pinotage
Binnen het brede assortiment van Simonsig is er voor elke wijnliefhebber en voor elk budget wel een favoriet. De pioniersgeest van Frans Malan is al vele malen geroemd. Zo bracht hij in 1971 de eerste Vonkelwijn op de markt en was hij een van de eerste wijnboeren die experimenteerde met chardonnay en in moderne keldertechnieken investeerde. Ook had hij een voortrekkersrol in het eerherstel van de authentieke Chenin Blanc en was dit de eerste wijn die hij in 1968 zelf bottelde. Inmiddels staan zijn zoons François en Johan al jaren aan het roer en vormen zij de tiende generatie in deze rasechte wijnmaakfamilie. Ook hun kinderen zijn actief in het wijnbedrijf. Michael, Johans zoon, werkt sinds 2017 als rode wijnmaker en is al even enthousiast over het vak als zijn vader. Simonsig verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen en maakt daarvan zowel Varietal wijnen als intrigerende blends, zoals de rode Cape-blend met een hoofdrol voor Pinotage en een witte Rhône-blend.
Klimaat/Terroir
Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan ijzer, klei en mineralen.
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven wordt gekneusd, ontsteeld en na twee dagen koude schilinweking in open vaten vergist. De wijn rijpt 19 maanden in nieuwe (70%) en tweedejaars (30%) vaten van Frans eikenhout.
Geur & Smaak
Donkerrood, geconcentreerd en aromatisch met cranberry, kers, aardbei, viooltjes, witte peper en cederhout. De smaak is vol en fruitig met zwarte kers, rode bes, soepele tannines en een lange afdronk.
Serveersuggestie
Geweldig bij klassieke Zuid-Afrikaanse gerechten zoals Cape Malay bobotie of sosaties (spiesjes) van paddenstoelen. Ook top bij gegrilde tonijn, langzaam geroosterde pork belly, lamsrack uit de oven en gevulde aubergines.
Weetje
Frans Malan was in de jaren 70 de eerste die zijn pinotage op hout liet rijpen. Vandaag de dag komt deze houtgerijpte Redhill Pinotage van de beroemde ‘rode heuvels’ binnen het domein. De bodem wordt beschouwd als de beste voor rode topwijnen.