Rocca delle Macìe - Chianti Classico Riserva Tenuta le Macie - 0.75L - 2020
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Rocca delle Macìe - Chianti Classico Riserva Tenuta le Macie
In 1973 kocht Italo Zingarelli het gerenommeerde Toscaanse wijnhuis Rocca delle Macìe dankzij het succes dat hij behaalde als bokser en producent van spaghettiwesterns. Met dat fortuin besloot hij zijn dromen waar te maken en zo kocht hij een boerderij uit de 14e eeuw in het hart van de Chianti-streek. Hij verwierf 70 hectare aan wijngaarden en begon met het maken van wijn. Rocca delle Macìe groeide uit tot een eigenzinnig wijnbedrijf en sinds 1985 heeft Italo’s zoon Sergio de leiding. Samen met zijn familie heeft hij het domein met veel succes verder ontwikkeld en uitgebreid. Rocca delle Macìe heeft ruim 200 hectare aan wijngaarden en 22 hectare aan olijfgaarden verdeeld over zes verschillende landgoederen; Le Macìe, Sant’Alfonso, Fizzano en Le Tavolelle in de Chianti Classico-streek en de landgoederen Campo Maccione en Casa Maria in de Maremma-streek. Naast klassieke Chianti wijnen maken zij ook moderne witte en rode blends van lokale en internationale druiven.
Klimaat & terroir
Een mediterraan klimaat met droge, warme zomers. De bodems bestaan grotendeels uit kalksteen en zand.
Vinificatie
Alcoholische vergisting gedurende 8-10 dagen gevolgd door een 10-15 dagen durende maceratie. De malolactische vergisting vindt plaats in betonnen vaten. De wijn rijpt daarna 24 maanden in Franse eikenhouten vaten gevolgd door een jaar flesrijping.
Geur & smaak
Intens aroma van kleine rode bessen, jam en kruiden met zoete tonen van het eikenhout. Geweldige stevige structuur en mooie balans met een lange afdronk.
Serveersuggestie
Heerlijk in combinatie met stoofvlees, wild en harde kazen.
Weetje
Sergioveto is een samenvoeging van Sergio en sangiovese en is de naam van de eerste aangeplante wijngaard tegenover de 14e
eeuwse boerderij.