Prats & Symington - Post Scriptum de Chryseia - 1.5L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Prats & Symington - Post Scriptum de Chryseia
Prats & Symington is ontstaan in 1999 als gezamenlijke onderneming tussen de bekende Bordeaux wijnmaker; Bruno Prats en de Symington familie. Het is een onafhankelijk bedrijf dat zich specialiseert in droge, rode wijn die voorop lopen in de DOC Douro kwaliteitsrevolutie.
Klimaat & terroir
Een uitzonderlijk warme winter en koele lente, beide extreem nat, werden opgevolgd door een van de warmste zomers ooit. Eind augustus viel er 40% meer regen in de Douro dan het gemiddelde van de 30 voorafgaande jaren. Deze regenval verzwakt de effecten van de extreem warme en droge zomer. De regen kwam als geroepen die twee dagen eind augustus, de nodige verfrissing voor de wijnstokken die van slag waren door de hitte. De regen zette de rijping weer op het juiste spoor. De oogst werd zowel op Quinta de Perdiz als Quinta de Roriz gestart op 15 september en was klaar op respectievelijk 10 en 11 oktober, een latere oogst dan normaal.
Vinificatie
De druiven worden met de hand geselecteerd voordat ze ontsteeld worden. Fermentatie vindt plaats bij 25 °C na toevoeging van een speciaal selecteerde gist. Bij de verdere vergisting wordt zuurstof toegevoegd om de wijn eerder op dronk te laten komen terwijl deze ook nog makkelijk verder kan rijpen op fles. Rijping: 10 maanden in 400L Franse eikenhouten vaten.
Geur & smaak
Prats & Symington is ontstaan in 1999 als gezamenlijke onderneming tussen de bekende Bordeaux wijnmaker; Bruno Prats en de Symington familie. Het is een onafhankelijk bedrijf dat zich specialiseert in droge, rode wijn die voorop lopen in de DOC Douro kwaliteitsrevolutie.
Serveersuggestie
Een uitstekende begeleider bij stevige vleesgerechten als ossenhaas, chateaubriand en cote du boeuf. Maar ook bij stevige, rijpe kazen.