Pegasus Bay - Pinot Noir in geschenkverpakking - 1.5L - 2015
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Pegasus Bay - Pinot Noir in geschenkverpakking
Wijnhuis Pegasus Bay is eigendom van de familie Donaldson. Begin jaren 70 begon professor, en vader Ivan Donaldson, er zijn hobby. Hij bekommert zich nu, als gepensioneerd neuroloog, over de wijngaarden. Een echte familieonderneming. Ivan’s echtgenote Christine organiseert als operaliefhebster concerten in de tuinen van domein Pegasus Bay. De marketing wordt op zich genomen door zoon Edward. Hij is eveneens verantwoordelijk voor het excellente restaurant op Pegasus Bay. Jongste broer Paul neemt de administratie voor zijn rekening. Het wijnmaken wordt gedaan door oudste zoon Matthew en zijn echtgenote Lynnette. Matthew en Lynette zijn echte Pinot-Noir fans en hebben jaren leerschool gevolgd bij topproducenten in Bourgogne. De Pegasus Bay wijnen worden enkel gemaakt van de eigen wijngaarden. Naast de fantastische Pinot-Noir, wordt er een geweldige crèmeuse Chardonnay gevinifieerd. Beiden behoren tot top-Bourgogne. De hoogste score ooit voor een Sauvignon werd behaald met de cuvée Sauvignon/Semillon in een proefsessie van Robert Parker.
Geur & Smaak
Meerdimensionaal, rijk en overweldigend, gedistingeerd.’ Bijzonder, in vele opzichten. Enerzijds overdonderend Pinot Noir in expressie maar tegelijkertijd een ongekende gelaagdheid met geweldige rijkdom in fruit en elkaar afwisselende aroma’s. Een heerlijk rijke Pinot neus met rijpe kersen ondersteund door pruim en een licht gestoofde gekonfijte indruk.De smaak geeft een enorme densiteit weer met een carrousel van kersen en zwarte bes die elkaar afwisselen. De complexiteit en fijne zuren maken de wijn meerdimensionaal.
Serveersuggestie
Een genot om nu te drinken maar enkele jaren in de kelder en de wijn zal in ontwikkeling een enorme complexiteit opbouwen.