Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
8,15
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

     

Meer informatie over de Nicolas Potel - Signature Pinot Noir

Maison Nicolas Potel is eind jaren 90 opgericht door de zoon van de legendarische wijnmaker Gerard Potel. Het bedrijf is tegenwoordig eigendom en tegelijkertijd het juweel in de kroon van Maison Laboure-Roi. Het Maison heeft nog steeds zijn eigen identiteit binnen het concern en biedt een groot portfolio aan Grand Cru, Premier Cru en andere Bourgognes.

Klimaat & terroir

Tegenwoordig is het in de selectie, vinificatie en veroudering van hun beste wijnen waar Maison Nicolas Potel-wijnmaker Brigitte Putzu al haar aandacht op richt. Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door wijnen te maken van de mooiste wijngaarden van de Bourgogne. Hun appellation Villages, Premiers Crus en Grand Crus worden over de hele wereld aanbevolen vanwege hun puurheid van stijl, hun authentieke appellations en hun geboorteland. Ze houden zich aan duurzame wijnbouw, betrekken hun druiven van onder andere 35+ jaar oude wijngaarden, biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk. Brigitte volgt de biodynamische kalender en creëert wijnen in hun stijl, om het beste van hun typische individualiteit te respecteren.

Maison Nicolas Potel heeft zijn internationale reputatie opgebouwd door het maken van wijnen uit de mooiste wijngaarden van de Bourgogne.  Ze houden zich aan duurzame wijnbouw en betrekken fruit van wijngaarden van meer dan 35 jaar oud, druiven van biodynamische en biologische wijngaarden waar mogelijk, en van langdurige partner telers. Helaas zo goed dat er gewoonweg niet genoeg is voor alle wijnliefhebbers.  Dus dan maar buiten de grenzen van de Bourgogne gaan kijken. Deze wijn is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde cuvées uit de wijngaarden van heel Frankrijk.

Vinificatie

Traditionele wijnbereiding, met zeer weinig tussenkomst tijdens het proces, fermentatie met alleen natuurlijke gisten, beperkt gebruik van eiken en vaak gedeeltelijke malolactische gisting. De Pinot Noir-druiven, van ook buiten Bourgogne, werden geoogst bij optimale rijpheid, kregen een koude maceratie en na vergisting ook nog een inweking van verschillende eikenhouten toasts om geroosterde hints van zoetheid te geven, alvorens ook nog 6 maanden door te rijpen in eikenhouten vaten.

Geur & smaak

Hij is prachtig granaatrood met delicate aroma's van kersen en zoete kruiden, chocolade en een hint van menthol versterkt door een lichte houtachtige toets. Een gastronomische wijn, fruitig en met een prachtige kracht. Zijdezachte tannines. De afdronk is heerlijk lang.

Serveersuggestie

Serveer deze Pinot Noir tussen 15° en 17 °C. Kamer temperatuur is wat warm. Een aangename en vriendelijke wijn om te serveren bij gepocheerde eieren in rodewijnsaus – de beroemde “Oeufs Meurette”. Gebruik hem voor Boeuf Bourguignon of Coq au vin. Ook prima met tofu gerechten of tataki tonijn.

Andere bekeken ook