Maison Piron - Beaujolais Villages - 0.75L - 2022
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Maison Piron - Beaujolais Villages
Maison Piron is een vooraanstaand wijnproducent in de Beaujolais en een internationaal gerenommeerde wijnmaker. In 1590 werd de oudst bekende voorvader van Dominique Piron, Etienne Bailly, in Morgon geboren, wat markeert dat deze familie al 14 generaties lang actief is in de wijnbouw, het hart van de Beaujolaistreek.
Klimaat & terroir
De granieten bodem is de bakermat voor elegante wijnen afkomstig van de Gamay druif en al eeuwenlang zijn de streek en de druif onlosmakelijk en succesvol aan elkaar verbonden. De wijnstokken voor de Beaujolais Villages vinden we in de heuvels van de noordelijke helft van Beaujolais. Oostelijk gelegen, profiteren ze van een zanderige en granieten bodem met kleine stenen die de warmte van de zon opnemen, die in de nacht weer wordt teruggeven aan de wijngaard. Zo blijft de natuurlijke frisheid van de druif behouden.
Vinificatie
Handmatige oogst, en met de hand gesorteerde druiven, die gedeeltelijk van hun steeltjes worden ontdaan. Daarna volgt de “semi carbonique fermentatie” in cement en roestvrijstalen vaten, gedurende 8 tot 10 dagen, zeker niet langer, om zo de frisheid en aroma's te behouden. Dit wijnbereidingsproces is traditioneel voor Beaujolais.
Geur & smaak
Heerlijke fruitige aroma’s van cassis en aardbei. De wijn heeft een fijne en lichte structuur met veel elegantie en een mooie complexiteit. Dit is ontstaan door het mixen van druiven van verschillende wijngaarden.
Serveersuggestie
Op een juiste drinktemperatuur van 14-15 graden is de wijn prima geschikt als aperitief. Mooie combinaties met licht gekruide gerechten, vis of gevogelte en gaat heel goed met allerlei koude vleeswaren. Drink deze wijn bij voorkeur binnen 3 jaar na zijn jaargang.