Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
16,50
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

     

Meer informatie over de Maison J. Thorin - Morgon 

Een unieke geschiedenis verbindt de naam Thorin met de regio's Beaujolais en Mâconnais. De geschiedenis van Thorin gaat meer dan 1500 jaar terug! De naam verscheen waarschijnlijk al in het jaar 457 in de Beaujolais-regio en is zelfs oorspronkelijk afkomstig uit Bornholm in Denemarken toen ze nog Thores genoemd werden. De oorsprong van het wijnhuis Thorin ligt dan ook bij die van een gehucht gesticht door de Bourgondische Thores en het dorp Romanèche, dat later de naam Romanèche-Thorins kreeg. In 1690, onder het bewind van Lodewijk XIV, waren er alleen in de gemeente Romanèche al ongeveer honderd mensen met deze naam. Het uiteindelijke wijnhuis Thorin werd opgericht door Jean Thorin in 1843. Met het voordeel van 180 jaar traditionele familie-ervaring in Beaujolais, heeft Maison J. Thorin een expertise en een uitstekende kennis verworven van de diversiteit van deze unieke Cru's. Maison J. Thorin omarmt innovatie om wijnen van uitzonderlijke en klassieke kwaliteit te creëren. Elke fles weerspiegelt de perfecte harmonie tussen terroir, druiven en de kunst van het klassieke wijnmaken. De wijnen openen zich bij elke slok. Van de delicate fruittonen tot de subtiele lagen van complexiteit, elke wijn uit het assortiment van Maison J. Thorin is een meesterwerk op zichzelf. Bij Maison J. Thorin reflecteren de wijnen de geologische diversiteit van de Beaujolais. Tegenwoordig nog steeds één van de grootste Beaujolais-huizen in eigendom van Maison Jean Claude Boisset met bijna 135 werknemers en een aanwezigheid in vele landen over de hele wereld.

Geur & Smaak

Het is een elegante begeleider voor gebraden rosbief in rodewijnsaus, Saucisse de Lyon of een mooi borrelbord met charcuterie. Zeker ook te proberen voor bij een stevige chili con carne. Mag ook bij een stevige, wat hardere kaas.

Andere bekeken ook