Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
Tijdelijk uitverkocht

Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.

Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Luigi Einaudi - Barbaresco Bric Micca

Poderi Einaudi werd opgericht door Luigi Einaudi, econoom, journalist en na WO II de eerste president van Italië. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van zijn achterkleinzoon Matteo Sardagna, die het bedrijf op zijn beurt weer van zijn moeder Paola heeft overgenomen. De stelregel bij de keuze van wijngaarden is bij Einaudi dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru's San Luigi in Dogliani en Cannubi, Terlo en Bussia in Barolo spreken wat dat betreft tot ieders verbeelding. Sinds Matteo de leiding heeft, zijn er flinke stappen gemaakt in het wijnbedrijf. Een nieuwe kelder met beproefde vinificatiematerialen in een nieuw jasje zoals terra cotta amfora's, nieuwe wijngaarden in Barolo en een biologische bewerking van de wijngaarden zijn maar enkele voorbeelden. Poderi Einaudi is een dynamisch wijnhuis dat de eigenschappen van het veelzijdige terroir in Dogliani en Barolo op zowel klassieke als moderne wijze tot uitdrukking wil brengen.

Klimaat & Terroir 

Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De druiven voor deze Barbaresco zijn afkomstig uit de Bric Micca wijngaard in de gemeente Neive. De bodem is hier rijk aan kalk en mergel.

Vinificatie 

De druiven vergisten in roestvrijstalen tanks. Dan volgt de malolactische gisting. De rijping duurt twaalf maanden en vindt plaats in traditionele grote eikenhouten vaten. De wijn rijpt aansluitend een jaar op fles.

Geur & Smaak 

Elegante en krachtige granaatrode wijn met delicate aroma’s van amarenen, rozen, ceder en specerijen. Een krachtige smaak, soepele tannines en een lange afdronk.

Serveersuggestie 

Te serveren bij mooie vleesgerechten, zoals kalfsvlees, ossenhaas en licht wild. Ook lekker bij rijkere gerechten met paddenstoelen of truffel.

Weetje 

De Bric Micca wijngaard was de allereerste wijngaard die Luigi Einaudi kocht om nebbiolo te verbouwen.

Andere bekeken ook