La Tordera - Spumante Extra Dry Jelma’s - 0.75 - n.m.
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de La Tordera - Spumante Extra Dry Jelma’s
In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Bepi Vettoretti in 1918 zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 70 hectare en staan Bepi’s nazaten Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Padre Pietro & Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Zo heeft La Tordera als enige wijnhuis in de Veneto een CasaClima-certificaat. Dit betekent dat het wijnhuis gebouwd is met behulp van eco-duurzame materialen en methoden. Zo maken ze gebruik van zonnepanelen om zelf energie op te wekken en recyclen ze het water dat ze in de wijngaard gebruiken. Ook maakt La Tordera zo min mogelijk gebruik van sulfiet en worden de flessen en labels gemaakt van gerecycled glas en papier. Het resultaat: pure en frisse mousserende wijnen.
Klimaat & Terroir
Aan de oevers van de Piave rivier is het klimaat zacht en licht vochtig. Hier staan de chardonnay musquè (een aromatische muscat-achtige kloon) en de pinot grigio aangeplant. De bodems bestaan uit zand en kiezel.
Vinificatie
De tweede vergisting vindt plaats in afgesloten roestvrijstalen tanks. Voor meer aromatische expressie wordt microoxygenatie toegepast. Vanwege het relatief lage percentage glera is de wijn niet gekwalificeerd als DOC Prosecco.
Geur & Smaak
Fris en opwekkend met de geur van ananas en rijpe appel. De smaak is toegankelijk en sappig.
Serveersuggestie
Uitstekend aperitief. Culinair inzetbaar bij pittige gerechten zoals gemarineerde scampi, bruschetta met pittige garnalen of pulpo picante. Ook lekker in combinatie met gerechten uit de Aziatische keuken.
Weetje
De naam Jelma’s is een acroniem van de namen van de kinderen (Joseph, Elisa, Luca, Marica en Anna) die worden gezien als de toekomstige generatie van La Tordera.