Jean Rijckaert - Bourgogne - 0.75L - 2022
Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.
![Levering binnen 2-3 werkdagen](https://www.bovino.be/userdata/instellingen/johgeyq7zpTBypA_opvooraad.jpg)
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Jean Rijckaert Bourgogne
Jean Rijckaert, een gepassioneerde Belg, is in 1990 begonnen met het maken van wijn in de Mâconnais regio. Domaine Rijckaert werd door hem opgericht in 1998. Hij werd verliefd op de uitstekende terroirs van de Jura en kocht 4 hectare in het zuiden van Bourgogne, in Mâconnais. Zijn enthousiasme voor de Jurastreek en zijn geloof in het potentieel van dit wijngebied, zorgde ervoor dat hij ook en 5,5 hectare in de Jura kocht, in Arbois. Elke regio heeft zijn eigen wijnkelder, zodat er zo dicht mogelijk bij de wijngaarden gewerkt kan worden. De wijn uit Mâconnais wordt gemaakt in Davayé en de wijnen uit de Jura worden gemaakt in Villette-Les-Arbois. Het assortiment wordt uitgebreid met aangekochte wijnranken zoals Chablis en Côte Dór. Deze druiven worden, net zoals de druiven van het eigen domein, volledig zelf verwerkt, van oogst tot het bottelen en met grote precisie en zorg. In 2013 hebben Jean Rijckaert en Florent Rouve elkaar ontmoet, Waarna Jean het stokje langzaam is gaan doorgeven aan Florent. Florent studeerde landbouwtechniek, om zijn studie te kunnen bekostigen heeft Florent gewerkt in wijngaarden en wijnkelders. Hij werd gek op het proces van wijn maken en besloot om hier zijn carrière van te maken. Hij studeerde voor Oenoloog in Dijon en had verschillende banen hierna. Via zijn werk ontmoette hij Jean Rijckaert en deed zich de kans voor om zijn werkzaamheden in wijn maken voort te zetten. Jean en Florent delen een visie over wijn maken: lage opbrengsten, hand geplukte oogst, traag en matig persen, inheemse gisten, veroudering van de wijn en .... een aantal waardevolle geheimen.
Klimaat & terroir
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalksteen en klei. De wijngaarden liggen verspreid over het gebied maar voornamelijk naar het oosten gericht. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar oud. De oogst geschiedt volledig manueel in kisten van 40 kg. Tijdens de pluk vindt er een strenge selectie plaats. Hij werd verliefd op de uitstekende terroirs van de Jura en kocht 4 hectare in het zuiden van Bourgogne, in Mâconnais.
Vinificatie
Deze druiven worden, net zoals de druiven van het eigen domein, volledig zelf verwerkt, van oogst tot het bottelen en met grote precisie en zorg.
Geur & smaak
De wijn kleurt goud geel in het glas. Een frisse, rijke neus van citrus en geel fruit. Op het pallet een mooie balans tussen fruit, zuren en afdronk.