Isabelle & Denis Pommier - Chablis Premier Cru Troesmes - 0.75L - 2022
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Isabelle & Denis Pommier - Chablis Premier Cru Troesmes
Isabelle en Denis Pommier koesteren deze unieke bodem in de Chablis, waar ze sinds 1990 wijngaarden bezitten. Ze begonnen met 2 hectare, waarop de familie druiven verbouwden waarvan het sap aan andere wijnmakers werd verkocht. In de daaropvolgende jaren plantten ze druivenstokken aan in de Chablis en de Petit Chablis. Inmiddels is het wijngaardbezit uitgebouwd tot 16 hectare in de appellaties Petit Chablis, Chablis en Chablis Premier Cru. Met deze grootte is het nog altijd een echt familiedomein.
Klimaat & Terroir
De Chablis is één van de meest beroemde en gewaardeerde wijngebieden ter wereld. Het koele klimaat en vooral ook de bijzondere bodem zorgen voor wijnen met een opvallende frisheid en mineraliteit. Deze oeroude Kimmeridge-bodem bestaat uit een mengsel van klei, kalk en fossiele schelpdieren. Een wijn waarin de Chardonnay-druif perfect tot zijn recht komt. Zacht, rond en rijk van smaak, met een frisse, minerale afdronk. De druiven groeien in twee verschillende wijngaarden, deels met een Kimmeridge-bodem. In de wijngaarden wordt gewerkt volgens biologische principes.
De wijngaarden van Fourchaume liggen bij het dorpje La Chapelle Vaupelteigne en zijn zuid- tot zuidwestelijk georiënteerd. De druiven liggen volop in de zon en zijn vroeg rijp. De bodem bestaat uit Kimmeridge en bruine klei, die de wijn een bijzondere elegantie en mineraliteit geven.
Vinificatie
Pommier werkt met respect voor de natuur en is in conversie naar biologisch. Na de oogst vergist de wijn met behulp van natuurlijke gisten, gevolgd door een malolactische vergisting. Een lierijping van 6 maanden maakt de wijn ronder en complexer.
Na de handmatige oogst vergist het sap voor 2/3 op roestvrij staal, de rest op hout. De vergisting verloopt met behulp van natuurlijke gisten. De wijn rijpt een aantal maanden op de lies voordat de verschillende wijnen zorgvuldig met elkaar worden geblend en gebotteld.
Geur & Smaak
Strogele kleur. Zeer expressieve neus met mineraliteit en toast. Een volle en rijke smaak met verfijnde zuren, veel sap en houtinwerking. Zeer lange afdronk.