- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Gaja - Dagromis
De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest revolutionaire wijnhuizen van Italië. Deze revolutie begon in 1961 met de start van Angelo Gaja, achterkleinzoon van Giovanni, als wijnmaker. Gaja verovert met zijn prachtige Barbaresco's - het paradepaard van het bedrijf - de hele wereld. Sinds 2004 staat Gaia Gaja aan het hoofd van het wijnhuis. Samen met haar zus Rosanna en broer Giovanni zet zij de familietraditie voort om uitzonderlijk mooie wijnen te maken. In zijn tijd wilde Angelo zich niet conformeren aan het in zijn ogen beperkende Italiaanse systeem van herkomstbenamingen. Hij liet hij de Single Vineyard wijnen declasseren. Zijn kinderen besloten om alleen met nebbiolo druiven te werken voor de Single Vineyard wijnen en zo kwam officieel de naam Barbaresco en Barolo weer terug op het etiket.
Klimaat & Terroir
Gematigd continentaal klimaat. De druiven zijn afkomstig van de legendarische terroirs La Morra en Serralunga d'Alba. De bodem is een kalkrijke zandbodem met sporen van magnesium en mangaan.
Vinificatie
De druiven van de verschillende wijngaarden worden apart geoogst, vergist op roestvrijstalen vaten en 12 maanden in eikenhouten vaten gelagerd. Daarna vindt het blenden plaats, gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op grote foeders.
Geur & Smaak
Deze Barolo heeft aroma's van rode bes, cassis, tabak, mineralen en eikenhout tonen. Daarnaast florale indrukken, drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar verfijnd met een lange afdronk.
Serveersuggestie
Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte harde kazen.
Weetje
De naam verwijst naar de familie Gromis, waarvan de familie Gaja de wijngaarden heeft gekocht. De wijn is gemaakt van druiven uit Serralunga en La Morra, en sinds de oogst van 2016 ook uit het subgebied Broglio.