Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
9,25
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over Feudo di Santa Tresa - Integro Verdeca

Feudo di Santa Tresa is sinds 2002 in handen van Stefano Girelli, zijn zus Marina Girelli, en hun zakenpartner Massimo Maggio. Toen de mogelijkheid zich aandeed om het domein, daterend uit 1697, te kopen, twijfelden ze geen moment. Vanaf dat moment is het domein in alle glorie hersteld en wordt er volledig biologisch en duurzaam gewerkt. Dit komt voort uit de filosofie om het domein onderdeel van de omgeving te laten zijn. Zo zorgen ze ervoor dat wilde planten en bloemen de kans krijgen om te groeien, wat diverse insecten en dieren aantrekt en zorgt voor een natuurlijke biodiversiteit in de wijngaarden. Sinds 2006 is de biologische teelt officieel geregistreerd en met ingang van de oogst van 2009 is de hele productie gecertificeerd als biologische wijn.

Klimaat & Terroir

Het domein is gelegen in Vittoria in het zuidoosten van Sicilië en heeft 50 hectare aan wijngaarden, grotendeels op een bodem van "Terra Rossa". Deze bijzondere bodem bestaat uit een laag rode leem, met daaronder een dikke laag kalksteen. De kalklaag werkt als een spons en slaat water op, zodat de druivenstokken zelfs in de droge, warme zomer voldoende vocht krijgen. De koele zuidelijke zeebries compenseert de hitte van het binnenland, wat zorgt voor een gunstig klimaat voor de druiventeelt. De natuurlijke kwaliteit van de druiven is zo uitzonderlijk dat het roekeloos zou zijn om meer in te grijpen dan strikt noodzakelijk.

De Verdeca druif is een eeuwenoud druivenras dat zijn naam ontleent aan de groene kleur (verde), die het behoudt, zelfs als het volledig rijp is. Deze biologisch geteelde Verdeca is afkomstig uit Brindisi, gelegen in de hak van zuidelijk Italië. De regio profiteert van een gunstig klimaat voor druiventeelt, met warme dagen en koele nachten, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van frisse zuren in de druiven.

Vinificatie

Door te werken met de juiste druivenrassen en een dichtheid van 5.000-5.500 stokken per hectare, zijn de snoeitechnieken simpel maar goed gecontroleerd. De druiven van het landgoed Santa Tresa worden al jarenlang biologisch geteeld. De natuurlijke biodiversiteit en de koele zeebries zorgen voor druiven van hoge kwaliteit, waardoor minimale ingrepen nodig zijn tijdens het vinificatieproces. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en verwerkt volgens biologische en duurzame methoden om de integriteit en kwaliteit van de wijn te waarborgen.

De druiven worden 's nachts geplukt, wat de aanwezigheid van frisse zuren garandeert en de wijn lekker opwekkend maakt. De zorgvuldige plukmethode helpt de delicate aroma's en smaken van de druiven te behouden. De wijn wordt biologisch geproduceerd, met aandacht voor duurzaamheid en minimalisatie van de impact op het milieu.

Geur & Smaak

In het glas heeft de wijn een groene zweem, wat kenmerkend is voor de Verdeca druif. De wijn heeft een delicaat boeket met tonen van perzik, mango en verse ananas. In de mond biedt de wijn altijd een frisse smaak, in balans met heerlijk zacht fruit en een typisch Italiaans bittertje op het eind.

Serveersuggestie 

Deze Verdeca is echt heerlijk bij pasta vongole en gegrilde calamari met citroen. Verrassend lekker ook bij börek met spinazie en feta. De frisse zuren en het zachte fruit maken deze wijn een veelzijdige en verfrissende keuze voor diverse gerechten.

Andere bekeken ook