Esporão - Private Selection Tinta - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Esporão - Private Selection Tinta
De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.
Klimaat & terroir
De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen.
Geur en smaak
Het klinkt al spannend, ‘de privé selectie’. Dit is dan ook de absolute topwijn van het Portugese wijnhuis Esporão. In alle opzichten een intense wijn: in kleur, geur en smaak. De wijn oogt donker granaatrood. De geur is compact en rijk met rijp rood bessenfruit, gedroogd fruit, tabak, zoete kruiden en toast. De smaak is robuust, dik en de stevige tannines zorgen voor een lange levensduur. Serieuze wijn.
Serveersuggestie
Zo’n stijlvolle wijn, daar hoort een mooi gerecht bij. Een klassieke ‘boeuf en croûte’, ossenhaas met een paddenstoelmengsel, hertenbiefstuk of varkenshaas. Of een kruidige lamsbout, of gevulde kip uit de oven. Maar ook als afsluiter van een diner bij een stuk oude brokkelkaas en wat vijgenbrood.