Domaine Tortochot - Gevrey-Chambertin Grand Cru Chambertin - 0.75L - 2021
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Domaine Tortochot - Gevrey-Chambertin Grand Cru Chambertin
Een charmant en indrukwekkend domein met een net zo charmante en professionele eigenaar. Dit is waar het echte Gevrey om draait. Er wordt vaak gezegd dat de "ouverture de la symphonie" in Gevrey-Chambertin begint. Zoals de beroemde lokale wijnmaker en oprichter van de "Ordre des Chevaliers du Tastevin" op het Clos de Vougeot kasteel, Camille Rodier ooit zei: "Gevrey-Chambertin alleen kan geweldige Bourgogne mogelijk maken!". De stad telt meer dan 100 wijndomeinen! Domaine Tortochot is een van de bekendere domeinen en is al 4 generaties in de familie Tortochot. Zover als men de familie Tortochot kan terug traceren, vindt men wijnbouwers in Gevrey-Chambertin. In de 19e eeuw was Paul Tortochot een bescheiden "vigneron" op de "Place des Marroniers".
Vandaag de dag staat Chantal aan het roer, de achterkleindochter van Paul Tortochot. Chantal zorgt voor continuïteit in het management en de ontwikkeling van het domein. Ze is afgestudeerd oenoloog en behoort tot de nieuwe generatie wijnmakers die wensen een wijn te produceren die het terroir goed weerspiegelt. Als ze het over haar stijl van Pinot Noir heeft, legt Chantal uit: "Hier maken we een meer traditionele Gevrey-Chambertin, met veel fruit, sterke tannines en een goede zuurgraad. Dit zijn niet echt Pinots die vroeg gedronken kunnen worden... Je moet een beetje geduld hebben."
Vinificatie
Rijping van gemiddeld 18 maanden in nieuwe eiken vaten.
Geur & smaak
In de neus krachtige aroma’s van rood fruit, zoethout en leer. In de mond tonen van kersen en Brandy.
Serveersuggestie
De krachtige aroma’s passen goed bij terrines en patés, gebraden orgaanvlees, gebraden varkensvlees, varkensvlees in een saus en gestoofd kalfsvlees. Ook gaat de wijn goed samen met bepaalde kazen zoals Epoisses en Langres. De ideale serveertemperatuur is 13-14 ˚C.