Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
46,30
Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Domaine Prieur-Brunet - Santenay Premier Cru La Maladière

Het verhaal van Domaine Prieur-Brunet begon in 1804 toen de broers Claude en Jean Prieur zich in Santenay vestigden. Door een huwelijk tussen nazaat Guy Prieur en Elizabeth Brunet in het midden van de twintigste eeuw, veranderde de naam in Domaine Prieur-Brunet. Domaine Prieur-Brunet omvat 18 hectare wijngaarden in de Côte de Beaune, voornamelijk in Santenay. Prieur-Brunet bezit daarnaast ook wijngaarden in Meursault, Volnay, Chassagne-Montrachet, Pommard en Beaune. Domaine Prieur-Brunet werd in 2017 overgenomen door Maison Louis Jadot en daarmee voegt hij eersteklas terroirs toe aan zijn portefeuille. Een proces van herbeplanting en verjonging van deze wijngaarden is nu aan de gang en zal nog vele jaren duren. Toch zijn er inmiddels vier wijnen geïntroduceerd die worden geoogst en gevinifieerd door het team van Louis Jadot. Deze wijnen weerspiegelen de klassieke en ingetogen kelder benadering die de wijnen van Domaine Prieur-Brunet kenmerkt.

Klimaat & Terroir 

Deze premier cru ligt op 300-320 meter hoogte op het midden van de helling. Aan de westkant bestaat de bodem uit bruine klei en aan de oostkant zijn de wijnstokken aangeplant op kalksteen. Sommige wijnstokken hier zijn ouder dan 50 jaar.

Vinifcatie 

De trossen worden ontsteelt en inweking gebeurt gedurende 4 weken in open vaten. Na het ontstelen van de druiven rijpen de wijnen in eikenhouten vaten gedurende 18 maanden.

Geur & Smaak

Smaakvolle wijn met krachtige structuur en aroma’s van zoete kersen en bessen met aardse en vlezige tonen. Een hint van citrus en bloemen. Wijn met strakke, stevige tannines en een groot bewaarpotentieel. Smaakvolle afdronk.

Serveersuggestie 

Heerlijk in combinatie met gegrild rood vlees zoals rundvlees of lamskotelet. Gaat ook goed samen met wild.

Weetje 

De merkwaardige naam ‘La Maladière’ komt van de ruïnes van een middeleeuws ziekenhuis in de buurt - een ‘maladière’. Dit woord stamt waarschijnlijk af van het Engelse woord malady.

Andere bekeken ook