Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
Tijdelijk uitverkocht

Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.

Levering binnen 2-3 werkdagen Levering binnen 2-3 werkdagen

     

Meer informatie over de Domaine Muré - Rouffach Clos Saint Landelin Riesling

Domaine René Muré is een familiebedrijf in de traditie van de Elzas. Opgericht in 1650 is het nu aan de 12de generatie om het domein verder uit te bouwen. Véronique Muré is verantwoordelijk voor de administratie en verkoop. De wijnmaker is haar broer Thomas. Zij worden bijgestaan door hun vader René die zich langzaam uit het bedrijf terugtrekt. Het bedrijf omvat zo'n 25 hectare wijngaard, waarvan 12 hectare van de voortreffelijke Clos St. Landelin. Het bedrijf werkt volledig organisch en is dan ook biologisch gecertificeerd.

Klimaat & terroir

In Rouffach, in het zuiden van de Elzas, ligt de Clos Saint Landelin wijngaard van 12 hectare. Het is gelegen aan de zuidkant van de Grand Cru Vorbourg. De druivenstokken staan op terrassen op de steile hellingen gericht op het zuiden. Hierdoor staat de wijngard tot laat op de dag in de zon. De grond bestaat uit mergel en kalksteen met veel stenen. Het bijzondere hier is de ondergrond welke gemaakt is van kalkzandsteen uit het Bajocien en kalkhoudende conglomeraten uit het Oligoceen (tijdperken van miljoenen jaren geleden). In de wijngaard wordt alleen biologisch verbouwd en de wijnstokken zijn gemiddeld 49 jaar oud.

Vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst. De wijn ondergaat een langzame fermentatie en rijping op de lie. Bewaarpotentieel meer dan 20 jaar.

Geur & smaak

Strogele wijn met een fijne, elegante neus. Tonen van perzik, limoen en bergamot. Knisperend fris in de mond met aroma's van wit fruit en een mooie mineraliteit.

Serveersuggestie

Deze wijn is zeer geschikt als begeleider van diverse visgerechten en in het bijzonder bij forel. Daarnaast bij gerechten met veel zuren, zoals zuurkool.

Andere bekeken ook