Domaine d’Ardhuy - Savigny-lès-Beaune Premier Cru Peuillets - 0.75L - 2018
Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.
![Levering binnen 2-3 werkdagen](https://www.bovino.be/userdata/instellingen/johgeyq7zpTBypA_opvooraad.jpg)
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Domaine d'Ardhuy - Savigny-lès-Beaune Premier Cru Peuillets
Domaine d'Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren. Zeer uitgebreide keuze aan terroirs, en hoge kwaliteit van de basis tot de Cru's. Gabriel Ardhuy hielp in de Bourgogne bij de oogst van 1947 en ontmoette daar zijn toekomstige vrouw Eliane, dochter van een wijnboer uit Bourgogne. Zij krijgen zeven dochters. De familie d’Ardhuy is lang eigenaar geweest van het handelshuis Pierre André, met als hoofdzetel Château Corton-André. Dat werd in 2002 verkocht, zodat alle aandacht kon uitgaan naar de eigen wijngaarden en het ontwikkelen van het eigen domein. De familie d'Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in geweldige percelen en heeft daarnaast nog een bedrijf in de Rhône in eigendom. Voor beide domeinen is er een dochter aangewezen om het te organiseren. Begin 2003 kwam Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En toen ging het snel: in 2004 koos de Revue de Vins de France Domaine d'Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.
Klimaat & terroir
De druiven groeien in wijngaarden bij het dorpje Savigny-lès-Beaune. Klei en kalksteen op een ondergrond van kiezels en zand. Dit perceel, met een drainerende en warme bodem, geeft een opmerkelijke vroege productie en is altijd een van de eerste die door het Domaine d´Ardhuy wordt geoogst.
Vinificiatie
De druiven worden gekneusd en volledig ontsteeld. De gisting wordt snel opgestart zonder maceratie. Aroma's, tannines en kleur worden op natuurlijke wijze geëxtraheerd (geen enzym, geen toevoeging van warmte-extractie). De rijpingstijd is tussen de 10 en 12 dagen. De vrijgekomen wijn en de eerste persing worden gemengd, koud afgekoeld en in vaten gedaan. De wijn rijpt in vaten, waarvan 30% nieuw eikenhout. Er wordt eikenhout uit het bos van Allier gebruikt, middelmatig tot middelmatig getoast. De rijping duurt een jaar en daarna wordt hij gebotteld zonder klaring en met slechts een lichte filtering.
Serveersuggestie
Deze wijn smaakt het lekkerst bij een serveertemperatuur van 16 tot 18 graden.
Weetje
De jaarlijkse productie is 6000 flessen.
Op zoek naar andere producten van Domaine d'Ardhuy?
Op de wijnhuispagina van Domaine d'Ardhuy vindt u alle producten die Bovino aanbiedt.