Delas Frères - Viognier - 0.75L - 2023
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Delas Frères - Viognier
Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu. Tot op de dag van vandaag is Delas Frères eigenaar van topwijngaarden in Hermitage zoals Les Bessards en Marquise de la Tourette, Chateauneuf-du-Pape, Côte Rôtie, Cornas, Condrieu, St.-Joseph, Crozes-Hermitage, Côtes du Rhône en de Ventoux regio.
Klimaat & Terroir
De druiven zijn voornamelijk afkomstig van wijngaarden in de zuidelijke Drôme en worden 's nachts geplukt om optimaal te kunnen profiteren van de koelte tijdens de inkuiping.
Vinificatie
Na binnenkomst in de kelder worden de druiven geperst en gedurende 24 uur gekoeld opgeslagen in edelstalen tanks. De gisting vindt plaats bij een maximum temperatuur 24 °C.Om de wijn zijn frisse en fruitige karakter te laten behouden ondergaat de wijn geen melkzure gisting. De wijn wordt tot de botteling opgeslagen op edelstaal. De wijn wordt voor de botteling licht gefiltreerd.
Geur & Smaak
Intens helder bleek geel met een gouden glans. In de neus een specifieke geur van abrikoos, perzik, exotisch fruit en citrus. De smaak is zacht en fris met in de afdronk nuances van gedroogd fruit.
Serveersuggestie
Een goede combinatie bij koud vlees, visgerechten, asperges en artisjokken.