De Stefani - Solèr Selection - 0.75L - 2021
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de De Stefani - Solèr Selection
De geschiedenis van dit familie bedrijf gaat terug tot 1866. Vandaag de dag staat het bedrijf onder leiding van Alessandro De Stefani, gediplomeerd oenoloog, en komen de wijnen van De Stefani voor in alle belangrijke Italiaanse wijngidsen.
Klimaat & Terroir
De wijngaarden van De Stefani zijn gemiddeld 25 jaar oud en beplant met 8.400 stokken per hectare. Het lage rendement van 450-950 gram per stok zorgt voor complexe wijnen met een diepe concentratie. De Marzemino druiven worden verbouwd in het Colvendrame landgoed in Refrontolo, midden in de heuvels tussen Conegliano en Valdobbiadene, ten noorden van Venetië. De Refosco, Carmenere, Merlot en Cabernet Sauvignon druiven worden verbouwd op het landgoed Le Ronche, gelegen in Fossalta di Piave. Het klimaat is er mild met weinig regenbuien en hoge zomertemperaturen, waardoor de druiven in de beste omstandigheden kunnen rijpen. Er zijn grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, wat ideaal is voor het behoud van aroma's en de zuurgraad van de druiven.
Vinificatie
De Marzemino en Refosco druiven worden eerst gedroogd. De andere druiven volgen een klassieke vinificatie op gecontroleerde temperatuur. Vervolgens worden de gedroogde druiven ontsteeld en geplet. Daarna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in grote houten vaten, gevolgd door nog eens 12 maanden rijping op fles.
Geur & smaak
Helder robijnrood van kleur met een dakpanrode rand. De geur is zuiver, fris, fruitig en verfijnd. Een stijlvolle wijn met een prachtige balans. Heerlijk rijp fruit, een mooie complexiteit en een lange afdronk met een prettige frisheid. Een complete wijn.
Serveersuggestie
Een prachtig glas wijn dat het best geschonken kan worden bij rijke vleesgerechten: kalfsoester met een truffelsaus, tournedos met gebakken paddenstoelen, filet van hert of haas met een rode wijnsaus.