D’Arenberg - The Peppermint Paddock - 0.75L - n.m.
Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.
![Levering binnen 2-3 werkdagen](https://www.bovino.be/userdata/instellingen/johgeyq7zpTBypA_opvooraad.jpg)
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over D'Arenberg - The Peppermint Paddock
Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg, en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.
Klimaat & Terroir
De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste wijnhuis in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide, heeft deze regio een mediterraan klimaat dat ideaal is voor druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg, zowel in eigendom als gehuurd, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket aan witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard.
Deze onconventionele non-vintage rode droge mousserende wijn wordt gemaakt van specifieke percelen die zijn geselecteerd uit meerdere jaargangen om consistentie te creëren in de kwaliteit. De wijn is vernoemd naar de Pepermint Gum bomen die in de omgeving groeien.
Vinificatie
De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en wordt soms voetgetreden. De toevoeging van liqueur de tirage zet aan tot secundaire gisting in de fles en creëert bubbels met een psychedelische paarse kleur. De wijn wordt gemaakt met de Chambourcin druif, een mysterieuze hybride van onduidelijke afkomst, vermengd met een beetje Graciano (Rioja) en Shiraz. Dit proces resulteert in een rijk en aromatisch profiel.
Geur & Smaak
Aroma's van jam van rood fruit, exotische kruiden en munt springen uit het glas. De smaak heeft heerlijke kersen- en chocoladearoma's die intenser worden naarmate de wijn zich opent. De wijn is fruit-forward, maar heeft ook duidelijk wat tannine, wat zorgt voor een mooie balans. Hij heeft een tikje boerse karakter.
Serveersuggestie
Past goed bij gestoofde ribben met rijke rode wijn en demi-glace, gebakken bospaddenstoelen, en BBQ sticky ribs. De wijn kan gerust een vetje hebben, want de koolzuurwerking verfrist de mond weer.