Chemin des Géants - Chardonnay-Viognier - 0.75L - 2023
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Le Chemin des Geants Chardonnay-Viognier
Wijnmaker Marilyn Lasserre deed na haar studie oenologie ervaring op in verschillende wijngebieden op de wereld. In 2008 keerde ze terug naar de Languedoc en zorgde met haar talent en ervaring voor een belangrijke kwaliteitsslag voor de wijnen uit deze streek. Met haar super premium serie wijnen genaamd Chemin des Géants, viert Marilyn haar persoonlijke succes en dat van de Languedoc-wijnen in zijn algemeen. Chemin des Géants betekent letterlijk "weg van de giganten", maar kan ook geïnterpreteerd worden als "weg van de groten", een ode van Marilyn aan de grootse wijnmakers die haar hebben geïnspireerd. Chemin des Géants heeft zijn kwaliteit te danken aan de zorgvuldig geselecteerde wijngaarden en de deskundigheid op het gebied van wijnbouw en wijn maken. Uiteraard profiteren de wijngaarden van het gunstige klimaat voor wijnbouw: warme, droge zomers met voldoende regen en verkoeling vanuit de Montagne Noire. Chemin des Géants maakt wijnen van zowel regionale als internationale druiven.
Klimaat & Terroir
Mediterraan klimaat met warme, droge zomers en voldoende regen en verkoeling vanuit de Montagne Noir en de Atlantische Oceaan.
Vinificatie
De chardonnay wordt op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks, de viognier in Franse eikenhouten vaten. Na een korte rijping worden beide wijnen geblend.
Geur & Smaak
Fris, fruitig en levendig met een heldere goudgele keur en intense aroma’s van steenfruit zoals perzik, rijpe peer, witte bloesem, een hint van vanillesuiker en een soepele, romige smaak.
Serveersuggestie
Serveer goed gekoeld als aperitief, bij rauwkost met een dip van hummus, risotto met zwarte truffel, gevogelte, gebakken vis en romige jonge kazen. Ook lekker bij niet te pittige Aziatische gerechten.