Château Tour de Mirambeau - Cuvée Passion Blanc - 0.75L - 2022
Artikelnummer 110-203
Wijntype
Stil
Land
Streek
Inhoud
750
Alcoholpercentage
13
Druif
Semillon
Allergenen
Bevat sulfiet
Oogstjaar
2022
Wijnkleur
Wit
Bottelaar
Cuma du Touyre - à Naujan & Postiac 33420 - France
Bekijk alles van
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Deze witte prestige cuvée van Mirambeau zag in 1987 het licht. Het is een assemblage van zeventig procent sauvignon blanc met dertig procent sémillon afkomstig van een oude zand- en kleirijke wijngaard (1936) waarvan de opbrengst bewust laag gehouden wordt om geconcentreerde druiven te krijgen.
De wijn is krachtig in geur, met gebrande noten, honing en zwoele, exotische vruchtensoorten. In de mond is de witte Grand Vin vettig en rond, specerijrijk, fris witfruitig en langdurig in de afdronk. De kortstondige houtlagering op nieuw en gebruikt eiken geven de wijn een verrassend plezierige balans.
Deze witte Bordeaux ontplooit zijn karakter volledig na enkele jaren flesrijping en is acht à tien jaar te bewaren. Bovendien is dit een bij uitstek gastronomische wijn die op serveertemperatuur van ongeveer elf graden Celsius, uitblinkt bij complexe gerechten met vis, schaaldieren, varkens- en kalfs(orgaan)vlees. Combineert daarnaast uitstekend met creaties uit de exotische keuken.
De wijn is krachtig in geur, met gebrande noten, honing en zwoele, exotische vruchtensoorten. In de mond is de witte Grand Vin vettig en rond, specerijrijk, fris witfruitig en langdurig in de afdronk. De kortstondige houtlagering op nieuw en gebruikt eiken geven de wijn een verrassend plezierige balans.
Deze witte Bordeaux ontplooit zijn karakter volledig na enkele jaren flesrijping en is acht à tien jaar te bewaren. Bovendien is dit een bij uitstek gastronomische wijn die op serveertemperatuur van ongeveer elf graden Celsius, uitblinkt bij complexe gerechten met vis, schaaldieren, varkens- en kalfs(orgaan)vlees. Combineert daarnaast uitstekend met creaties uit de exotische keuken.
Andere bekeken ook