Château Fleur Cardinale - Saint-Émilion Grand Cru Classé - 0.75L - 2020
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé
Toen Florence en Dominique Decoster – beide liefhebbers van natuur en fine dining - in 2001 voor het eerst op Château Fleur Cardinale arriveerden, wisten ze zeker: ze zouden wijn gaan maken die hun liefde voor de wijnstreek Saint-Émilion en in het bijzonder voor het terroir van Château Fleur Cardinale tot uitdrukking zou brengen. Nog hetzelfde jaar kochten ze het domein en gingen ze aan de slag. Continue investeringen in wijngaard, wijnkelder en dus kwaliteit leidden ertoe dat Château Fleur Cardinale al snel promoveerde tot Saint-Émilion Grand Cru Classé. Op het kalksteen plateau net buiten het stadje Saint-Émilion worden de druiven met respect voor milieu en traditie verbouwd en tot rijping gebracht. Ook in de wijnkelder gaat traditie hand in hand met moderne, maar eveneens milieuvriendelijke vinificatietechnieken en werkt een ervaren 6-koppig kelderteam aan de continuering en waar mogelijk verbetering van de hoge kwaliteit van de wijnen.
Klimaat & Terroir
Een zeeklimaat met (tegenwoordig) vaak warme zomers en milde winters. De wijngaarden liggen op een kalksteen plateau met daarnaast klei in de bodem. De relatief hoge ligging op het plateau zorgt voor frisheid en elegantie in de krachtige wijnen.
Vinificatie
De druiven van ieder perceel krijgen enkele dagen een koude inweking voordat ze apart worden vergist in RVS-tanks. De rijping vindt plaats op nieuwe vaten van Frans eikenhout en duurt 12 tot 15 maanden.
Geur & Smaak
Rijke wijn met florale tonen en aroma’s van rijpe frambozen, bosbessen, zwarte bessen en daarnaast iets rokerigs. Mooie balans tussen kracht en elegantie. Aanwezige, maar zijdezachte tannines en een indrukwekkende afdronk.
Serveersuggestie
Serveer de wijn op een temperatuur tussen de 16 en 18 °C bij lamsbout uit de oven met bospaddenstoelen, entrecote, stoofpotten en gebraden konijn.