Carranco Etna - Rosso - 0.75L - 2020
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Carranco Etna - Rosso
Carranco is ontstaan uit de samenwerking tussen Borgogno en Tornatore. Borgogno, de oudste wijnmakerij in Barolo, is nog steeds een van de belangrijkste en meest historische producenten in de Langhe en van Barolo, terwijl Tornatore, oorspronkelijk uit Castiglione di Sicilia, een van de weinige overgebleven inheemse producenten op de Etna is. Twee totaal verschillende wijnhuizen, die samen in staat zijn om fantastische en authentieke wijnen te produceren.
In 2018 ontstond de wens om de krachten te bundelen om het verhaal te vertellen van een nieuw, wild en ongerept gebied: de Etna, onder de naam Carranco.
Klimaat & terroir
De Etna is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van het gebied. De vele uitbarstingen hebben geleid tot bodems die rijk zijn aan as, vulkanisch zand en grond op basis van lava. Dit is ook wat Carranco in uitdrukking wil brengen in de wijnen: de kracht en explosiviteit van de Etna. Het klimaat aan de noordkant van de Etna wordt beïnvloed door de ligging bij de zee. Dankzij de zeebries is het klimaat milder en iets koeler, en het verschil tussen dag- en nachttemperatuur groter. Door deze sterke identiteit in terroir kunnen hier wijnen geproduceerd worden van uitmuntende kwaliteit. Het landgoed van Carranco ligt op een hoogte van 500 meter, aan de noordkant van de Etna. Hier zijn acht hectare beplant met inheemse wijnrassen van de Etna: Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio en Carricante.
Vinificatie
De oude vinificatieruimte, bekend als de "Palmento", dateert uit de 18e eeuw. Vandaag de dag wordt hierin nog steeds wijn gemaakt volgens het traditionele vinificatieproces, waarbij beton, hout en terracotta worden gecombineerd. Na de oogst volgt de fermentatie in cementtanks bij een gecontroleerde temperatuur van 24-26 °C. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden in grote Slavonische eikenhouten vaten.
Geur & Smaak
Robijnrood van kleur met hints van rood fruit en bloemen. Frisse, elegante tonen. Gestructureerd en evenwichtig, vol en krachtig met hints van aardbei en kers. Dit wordt aangevuld met zwarte peper en rabarber. Zijdezachte tannines met een mooie lengte en een fijne afdronk.
Serveersuggestie
Diverse pasta’s, rundvlees, lam.