Cantina Girlan - Gschleier Alte Reben Vernatsch - 0.75L - 2021
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over Cantina Girlan - Gschleier Alte Reben Vernatsch
Deze meer dan 400 jaar oude Noord-Italiaanse coöperatie maakt pure, authentieke wijnen van lokale en internationale druivenrassen, met de Pinot Noir en Vernatsch van oude wijnranken als paradepaardjes. Cantina Girlan werd in 1923 opgericht door 23 wijnboeren die samen 25 hectare wijngaard bezaten. Door de samenwerking nam de kwaliteit van hun wijnen een enorme vlucht. Inmiddels zijn er meer dan 200 wijnboeren aangesloten bij Cantina Girlan, die samen meer dan 220 hectare wijngaard bezitten. Duurzaamheid staat centraal bij Cantina Girlan, volgens hen de enige manier om het pure, authentieke karakter van de wijnen te kunnen garanderen. In de wijngaarden en kelders wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan het trainen van de wijnboeren op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit.
Klimaat & Terroir
De Alto Adige is een bijzondere wijnregio in het uiterste noorden van Italië. De huidige naam (Südtirol-Alto Adige) en de mix van Duitse en Italiaanse namen en gesproken taal komen voort uit de tijd dat dit deel van Italië nog bij Oostenrijk hoorde. Ook het landschap doet denken aan Oostenrijk: hoge bergen en groene dalen wisselen elkaar af. De wijngaarden liggen versnipperd over het gebied en verschillen vaak enorm in klimaat, bodem en ligging. Door de versnipperde ligging van de wijngaarden bezitten veel wijnboeren in de Alto Adige maar een paar hectare wijngaard.
Vinificatie
Cantina Girlan richt zich op de beste combinatie tussen wijngaard, druif en vinificatiemethode, wat resulteert in zuivere, karakteristieke wijnen. In 1975 maakten ze de eerste ‘single vineyard’ wijn van oude Vernatsch-wijnranken en kwam de focus meer en meer op de Pinot Noir te liggen. In de kelders wordt minimaal ingegrepen bij het maken van de wijnen. Alle wijnen vergisten spontaan met behulp van natuurlijke gisten. Hout wordt zeer gedoseerd ingezet bij de vergisting en rijping van de wijnen. Aandacht voor duurzaamheid is belangrijk: in de wijngaarden en kelders wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt, en er wordt veel aandacht besteed aan het trainen van de wijnboeren op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit.
Geur & Smaak
Lichtrood met redelijk lage intensiteit. In de neus rood fruit maar ook wat ontwikkeld en aards, in de mond zacht en romig, met lichte tannines en prachtige frisheid. Lange, frisse afdronk.