Calem Porto - Special Reserve in sleeve - 0.75L - n.m.
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over Calem Porto Special Reserve in sleeve
Cálem is één van de bekendste portmerken in Portugal. Bijna ieder gezin in Portugal kent Cálem Porto en het is dan ook het meest verkochte portmerk in Portugal. Het porthuis werd in 1859 opgericht door António Alves Cálem en bleef voor vier generaties lang in de familie. Vandaag de dag is het porthuis eigendom van Sogevinus SGPS, S.A. Hoewel de nationale markt zeer belangrijk is voor Calem Porto, wordt het merk tegenwoordig naar meer dan 30 landen wereldwijd geëxporteerd. Voor de portwijnen worden hoofdzakelijk druiven geselecteerd uit twee subregio’s van de Douro, de Cima Corgo en Douro Superior.
Geur en smaak
De Calem Porto Special Reserve heeft een diepe granaatrode kleur. Met aroma’s van rijpe zwarte bessen, honing en gedroogde vijgen. Zachte inzet met tonen van krentjes en hout.
Vinificatie
De druiven vergisten kort waarna er ‘Aquardente’ wordt toegevoegd. Letterlijk betekent dit ‘vuur water’. Deze neutrale alcohol beïnvloedt de smaak niet, maar zorgt er voor dat de vergisting stopt. De gistcellen sterven namelijk door het toevoegen van de alcohol. Het moment van toevoegen bepaalt de smaak van de port. Doordat de vergisting stopt blijft er suiker over, waardoor port vaak zoet is en 20% alcohol heeft. De Special Reserve is een bijzondere selectie van verschillende vaten Tawny port met een gemiddelde leeftijd van zeven jaar. De Special Reserve wordt niet gefilterd en onderstreept het belang van Tawny port binnen Calem Porto. De port is voller en intenser dan de meer toegankelijke Fine Tawny en biedt meer fruit dan in de 10 Years Old Tawny Port.
Serveersuggestie
De Calem Porto Special Reserve is heerlijk met Fruitcake, chocolade en desserts.