Ca’ del Bosco - Selva della Tesa Chardonnay - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over Ca' del Bosco - Selva della Tesa Chardonnay
In 1964 is het mooie hoofdstuk gestart. Het begin waar Annamaria Clementi Zanelli een bescheiden huis, genaamd ‘Ca’ del Bosc’ koopt met 2 hectare grond, in de bergen bij Erbusco in de regio Lombardije. Ze kreeg een zoon; Maurizo en Annamaria overleed zelf in het jaar 2014.
Ca’ del Bosco staat voor innovatie, in de zin van het vinden van de beste manier om de vormen van de natuur (de wijngaarden) om te zetten in een vorm van cultuur (wijn). Om te luisteren naar de realiteit en complexiteit van de natuur investeert Ca’ del Bosco in innovatie, onderzoek en technologie, zodat de kennis van de mens het potentieel van de bodem zal vergroten. Het wassen van de druiven en het elimineren van contact met zuurstof door middel van nieuwe, toegestane methoden tijdens de pers, geven de wijnen een onbeduidend zuiver karakter. Door deze vooruitstrevende methode, hoeft bijvoorbeeld geen sulfiet toegevoegd te worden en kans op oxidatie is nihil.
Klimaat & Terroir
In 1968 werden de eerste wijngaarden aangeplant, waar in 1971 de eerste witte Franciacorta (stille wijn) werd gemaakt. Aansluitend in het jaar 1975 volgden de rode wijnen en in 1978 begon de start van de befaamde mousserende wijnen. In 1980 kwamen de eerste mousserende flessen op de markt.
Vinificatie
De druiven zijn afkomstig van 8 gecertificeerde biologisch geteelde wijngaarden en worden uitsluitend met de hand geplukt. De druiven worden let op: gewassen door middel van een zogenaamde “druiven SPA” en worden aansluitend gedroogd in een speciale droogtunnel. Hierdoor gaan de druiven zo clean mogelijk het eerste fermentatie proces. Aansluitend volgt er gisting en rijping op houten vaten van nieuw Frans eiken. Gedurende acht maanden rijpt de wijn op zijn gisten, die wekelijks met een stok door de wijn worden geroerd. Deze handeling, bâtonnage genoemd, maakt de wijn nog voller en ronder. Daarna mag de wijn meer dan twee jaar tot rust komen in de fles.
Geur & Smaak
Vol, complex met intense aroma’s van steenfruit en subtiele tonen van vanille. Afdronk blijft nog lang nagenieten.
Serveersuggestie
Te serveren bij gevogelte, risotto, romige gerechten.
Weetje
Elke fles wordt gemarkeerd met een unieke identificatiecode om de traceerbaarheid te garanderen.