Ca’ del Bosco - Franciacorta Extra Brut Millesimato - 0.75L - 2019
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over Ca' del Bosco - Franciacorta Extra Brut Millesimato
In 1964 begon een mooi hoofdstuk toen Annamaria Clementi Zanelli een bescheiden huis, genaamd ‘Ca’ del Bosc’, kocht met 2 hectare grond in de bergen bij Erbusco, in de regio Lombardije. Ze kreeg een zoon, Maurizio, en Annamaria overleed zelf in het jaar 2014. In 1968 werden de eerste wijngaarden aangeplant, waar in 1971 de eerste witte Franciacorta (stille wijn) werd gemaakt. Aansluitend volgden in 1975 de rode wijnen en in 1978 begon de productie van de befaamde mousserende wijnen. In 1980 kwamen de eerste mousserende flessen op de markt. Ca’ del Bosco staat voor innovatie, in de zin van het vinden van de beste manier om de vormen van de natuur (de wijngaarden) om te zetten in een vorm van cultuur (wijn). Om te luisteren naar de realiteit en complexiteit van de natuur investeert Ca’ del Bosco in innovatie, onderzoek en technologie, zodat de kennis van de mens het potentieel van de bodem zal vergroten. Het wassen van de druiven en het elimineren van contact met zuurstof door middel van nieuwe, geavanceerde methoden tijdens het persen, geven de wijnen een uitzonderlijk zuiver karakter. Door deze vooruitstrevende methode hoeft bijvoorbeeld geen sulfiet toegevoegd te worden en is de kans op oxidatie nihil. Elke fles wordt gemarkeerd met een unieke identificatiecode om de traceerbaarheid te garanderen.
Klimaat & Terroir
De druiven zijn afkomstig van 228 gecertificeerde biologisch geteelde wijngaarden en worden uitsluitend met de hand geplukt.
Vinificatie
De druiven worden gewassen door middel van een zogenaamde “druiven SPA”. Aansluitend worden de druiven gedroogd in een speciale droogtunnel. De fermentatie volgt circa 5 maanden op gecontroleerde temperaturen in kleine eiken vaten. Daarna zal de tweede vergisting op fles plaatsvinden, waar de flessen maar liefst 48 maanden flesrijping krijgen. Tijdens de fase van “degorgement” worden de restanten gist verwijderd in een compleet zuurstofwerende omgeving. Dit zorgt ervoor dat oxidatie wordt uitgesloten en toevoegen van sulfiet onnodig is.
Geur & Smaak
Vol, krachtig, steenfruit.
Serveersuggestie
Te serveren als aperitief en bij oesters en of bij diverse zeevruchten.