Bianchi Estate - Famiglia Chardonnay - 0.75 - 2022
Artikelnummer 110-531
Wijntype
Stil
Land
Streek
Inhoud
750
Alcoholpercentage
13.5
Druif
Allergenen
Bevat sulfiet
Oogstjaar
2022
Wijnkleur
Wit
Bottelaar
Valentín Bianchi Sociedad Anónima Comercial, Industrial y Financiera - Est N K 72391 k 87503 Ruta Nac N 143 y Calle Valentin Bianchi, San Rafael, Mendoza - Argentina
Bekijk alles van
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
De handgeplukte druiven voor deze chardonnay komen van het Doña Elsa domein in Rama Caída. Die groeien hier op 750 meter boven de zeespiegel in kalk- en sedimentrijke zandgronden.
Nadat de trossen zijn geperst wordt het sap vergist en de wijn verblijft dan 10 maanden op z'n lie. Afhankelijk van de kwaliteit van de oogst ondergaat 25 tot 45% van de wijn malolactische fermentatie. De assemblage rijpt vervolgens 10 maanden op nieuw Frans eiken plus een jaar op gebruikt hout.
Dan is de wijn goudgeel met een groene schakering. Zijn aromapalet is breed: vanille, appel, kruidnagel en kokosmelk. Met een rijke en romige structuur, opwekkende frisheid en mooie lengte is dit geschonken op 10° Celsius een ideale begeleider van diverse bereidingen van lekkers uit zee: oesters, garnalen, pasta met zalm en in roomboter gebakken vis. Of geweldig bij kalfsvlees, gevogelte in roomsaus en belegen kazen.
Nadat de trossen zijn geperst wordt het sap vergist en de wijn verblijft dan 10 maanden op z'n lie. Afhankelijk van de kwaliteit van de oogst ondergaat 25 tot 45% van de wijn malolactische fermentatie. De assemblage rijpt vervolgens 10 maanden op nieuw Frans eiken plus een jaar op gebruikt hout.
Dan is de wijn goudgeel met een groene schakering. Zijn aromapalet is breed: vanille, appel, kruidnagel en kokosmelk. Met een rijke en romige structuur, opwekkende frisheid en mooie lengte is dit geschonken op 10° Celsius een ideale begeleider van diverse bereidingen van lekkers uit zee: oesters, garnalen, pasta met zalm en in roomboter gebakken vis. Of geweldig bij kalfsvlees, gevogelte in roomsaus en belegen kazen.
Andere bekeken ook