Azienda Vinicola Prà - Valpolicella Morandina Ripasso - 0.75L - 2020
Vul uw e-mailadres in en ontvang een bericht zodra dit product weer leverbaar is.
![Levering binnen 2-3 werkdagen](https://www.bovino.be/userdata/instellingen/johgeyq7zpTBypA_opvooraad.jpg)
- Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
- Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen
- Gratis verzending vanaf €100,-
- 45 dagen proefgarantie
- Klanten geven Bovino een 9.5/10 met meer dan 3.089 beoordelingen Kiyoh
- Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
- Bestellen vanaf 1 fles
Meer informatie over de Azienda Vinicola Prà - Valpolicella Morandina Ripasso
Graziano Prà maakt al deel uit van het bedrijf sinds het begin van de jaren 80, maar het waren zijn vader en grootvader die zijn lot als wijnmaker bezegelden. Regio's als Monte Grande en Monte Bisson in Soave en Morandina in Valpolicella hebben dankzij hem internationale bekendheid verworven; kleine gewaardeerde Crus gelegen in sterke wijnbouwgebieden. De principes die zijn verhaal hebben gevormd, zijn in essentie, het respect voor het land. Zuiverheid is een sleutelwoord om de wijnen van Graziano te omschrijven. Hij heeft nog steeds de leiding over de wijnbereidingsbeslissingen en, in de wijnkelder, geeft hij de voorkeur aan de verhoging van de vrucht.
Klimaat & terroir
De wijngaarden bevinden zich op een oude gletsjer en de wijnranken hebben een expositie van Zuid-Oost.
Vinificatie
2e fermentatie (Appassimento methode) van gedroogde druivenschillen afkomstig van de Amarone. De Maceratie duurt ca. 5 dagen gevolgd door 12 maanden rijping in eiken vaten van Allier.
Geur & smaak
Robijnrode kleur met een paarse tint. In de neus aroma's van zwarte kersen en gedroogde specerijen. In de mond smaken van kersen, pruimenjam, rabarber en iets peperigs. De wijn heeft een uitstekende balans tussen zuur en tannines die samen voor een mooie structuur zorgen.
Serveersuggestie
Ideaal in combinatie met pastasaus op basis van rood vlees of met Risotto all’Isolana met Veronese worst en zwarte peper. Het kan worden genoten met vleeswaren die een lange rijpingsperiode hebben ondergaan, evenals met Pata Negra en Serranoham.