Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0
26,10
Levering binnen 1 werkdag Levering binnen 1 werkdag

     

Meer informatie over de Azienda Agricola Famillia Cigliuti - Barbera d'Alba Campass

Cigliuti is een klein, charmant familiebedrijf in de Serraboella cru dat geweldige kwaliteit Nebbiolo, Barbera en Dolcetto wijnen produceert. Bij Cigliuti worden al eeuwenlang druiven en hazelnoten verbouwd. Al sinds 1964 bottelen ze de wijn zelf en Renato Cigliuti is de vierde generatie die nu het bedrijf (nu samen met zijn dochters Claudia en Silvia) in bezit heeft. Cigliuti ligt op de Serraboella-heuvel (een cru in het Barbaresco gebied) in het dorp Neive. Deze heuvel biedt twee geweldige terroirs! De droge bodem op het zuidwesten van deze steile heuvel die veel kalk bevat is ideaal voor de aanplant van Nebbiolo. Aan de oostkant van Serraboella, daar waar de grond een hoger aandeel klei bevat, staat Barbera. De familie woont zelf bij het bedrijf dat bovenop de heuvel staat en heeft zo een schitterend uitzicht over de wijngaarden. De wijnen staan internationaal in hoog aanzien onder kenners, maar zijn bij het grote publiek weinig bekend door de kleine hoeveelheid flessen die worden geproduceerd: 30.000 per jaar. 

Klimaat & Terroir

De druiven groeien in een klein deel van de Serraboella Cru, de ‘Campass’ wijngaard. De bodem is hier rijk aan klei. De wijngaard ligt op zo’n 350 meter hoogte en is zuidoostelijk georiënteerd. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen ervoor dat de druiven langzaam en volledig kunnen rijpen, zonder daarbij hun frisheid te verliezen.

Vinificatie 

Na de handmatige oogst vergisten de druiven op roestvrijstaal. Hierna volgt een rijping op nieuwe en gebruikte barriques van Frans eikenhout.  Dit maakt de wijn zachter en geeft hem subtiele, romige vanilletonen.

Geur & Smaak

Deze wijn heeft een expressieve neus met tonen van veel fruit (kersen, bijna naar pruimen), kirsch, vanille en aardse tonen. In de mond heeft deze wijn een zachte aanzet met zeer veel sap en veel fruit, gevolgd door mooi verpakte zuren en tannines die komen opzetten. Daarnaast heeft deze wijn een prachtige, zeer lange, minerale afdronk.

Serveersuggestie

Deze wijn smaakt het lekkerst bij een serveertemperatuur van 16 tot 18 graden.

Andere bekeken ook