Meer dan 10.000 kwaliteitswijnen Gratis verzending vanaf €100 Score 9.5/10 - 2.961 beoordelingen
Verzenden naar
Zoek uw favoriete wijnen
Thuiswinkel Waarborg certificaat Trust Ecommerce Europe
Winkelmandje
0

Apostelhoeve wijnen Maastricht

Apostelhoeve oogstjaar 2020

2020 was een voor de Apostelhoeve weer een bewogen jaar. Lees hier de samenvatting van de belangrijkste momenten voor het Maastrichtse wijnhuis in 2020.

25 januari 2020

Rond deze tijd van het jaar is het redelijk rustig op de Apostelhoeve. De winter snoei zit erop. De stokken zullen de opvolgende weken nog worden uitgebogen.

10 april 2020

Door het goede weer beginnen de knoppen van de druiven al goed door te komen. Nu begint het echt spannend te worden op de Apostelhoeve. De scheuten zijn nu zeer kwetsbaar voor nachtvorst en kunnen de oogst van 2020 verpesten. De sapstroom was al enkele weken actief maar de groei van de scheuten liet op zich wachten. Er werd een begin gemaakt met het wegduwen van de dubbelen scheuten. Op een boog van eenjarig hout waar dit jaar de druiven aan groeien zitten ogen, uit deze ogen groeien scheuten. Het komt vaak voor dat uit een oog twee scheuten springen, tijdens het wegduwen van dubbele scheuten wordt de kleinste van de twee weggewerkt. Dit voorkomt te grote producties en zorgt voor het behouden van kwaliteit.

2 mei 2020

50 jaar na de eerste aanplant, van toen der tijd 800 stokken, is de wijngaard wederom uitgebreid. Een uitbreiding van maar liefst 3 hectare, dat zijn om en nabij 15.000 stokken. Het betreft de aanplant van Riesling, Auxerrois, Müller-Thurgau en de eerste Viognier in Nederland!

23 mei 2020

Wat een voorjaar… De scheuten op de wijngaard van de Apostelhoeve groeien fantastisch en er kan gestart worden met opbinden. Tijdens het opbinden worden de touwen gespannen tussen de wijnranken, hetgeen ervoor zorgt dat het gewas mooi recht staat. Dit is de meest hectische periode van het jaar. Er worden vaak lange dagen gemaakt van 6:30u tot 21:00u.

Apostelhoeve wijnen Maastricht

30 mei 2020

Het weer blijft constant met mooie temperaturen. De bloeiperiode staat ook alweer voor de deur. Door het lichte briesje en de goede temperaturen was alles volledig gezet. Dit is een hele belangrijke periode in het jaar. Bij slecht weer zetten de druiven zich slecht. Dit gaat vaak gepaard met kleine opbrengsten.

10 juni 2020

De scheuten zijn nu ver boven de palen uitgeschoten en worden nu voor de tweede keer vastgezet door middel van draden en nietjes (opbinden). Dit moet snel gebeuren omdat de ranken ook toe zijn aan hun eerste knipbeurt (zomer snoei). Hierbij wordt de bovenkant en de twee zijkanten mooi bijgeknipt tot een rechte loofwand.

22 juni 2020

Vandaag is na drie maanden hard werken het nieuwe proeflokaal af. Echter is deze niet optimaal in gebruik kunnen nemen omdat COVID-19 roet in het eten gooide. Slechts enkele gezelschappen konden in het proeflokaal worden ontvangen voor een rondleiding met aansluitend een proeverij.

25 juni 2020

Het is tijd om de bladeren in de druivenzone te verwijderen. Dit gebeurt machinaal. Het ontbladeren zorgt ervoor dat de luchtstroom makkelijk tussen de druiven door kan. Zo ontstaat er geen stilstaand water tussen de trossen. Dit maakt de kans op Botrytis een stuk kleiner.

30 juni 2020

De eerste knipbeurt van het seizoen is een feit. Dit zal in totaal drie keer gebeuren. Er wordt geprobeerd dit telkens zo lang mogelijk uit te stellen, aangezien je anders vaker moet knippen. 

13 juli 2020

Voor een nieuw programma van Humberto Tan wordt een bezoek gebracht aan unieke ondernemers in Nederland. Zo brachten Humberto en zijn team op 13 juli 2020 een bezoek aan de Apostelhoeve. De aflevering is terug te kijken op Videoland.

5 augustus 2020

De Pinot Gris begint al flink te kleuren. Dit is zeker een stuk vroeger dan gemiddeld. 

8 augustus 2020

ZONNEBRAND…. Net zoals mensen kunnen de druiven bij te hoge temperaturen ook verbranden. Het werd 40 graden! Dit leverde wat schade op. Hierdoor zijn een aantal druiven ingedroogd en op de grond gevallen met als gevolg dat de oogst zeker 10% kleiner is uitgevallen dan normaal.

17 augustus 2020

De derde en laatste knipbeurt van het jaar. De plant gaat zich nu focussen op het rijp krijgen van de druiven en niet meer op het ontwikkelen van de groei. Het ziet er nog allemaal fantastisch uit, de suikerwaardes beginnen al flink te stijgen.

5 september 2020

It’s almost time. Aan het groeiseizoen van 2020 komt langzaam een eind. De laatste werkzaamheden zijn reeds uitgevoerd, zoals nabloei (later tot stand gekomen druiven) te verwijderen. Er zijn extreme periodes van droogte geweest. Gelukkig hebben de druiven hier nauwelijks schade door opgelopen. Nu is het aan de Apostelhoeve om deze mooie kwaliteit op het perfecte moment te oogsten. Hierbij wordt gekeken naar de ideale balans tussen suiker en zuur. Over over een twee weken begint de pluk van de druiven.

12 september 2020

De eerste oogstdag. De druiven voor De Apostelhoeve Cuvée XII Brut worden binnengehaald. Deze mogen niet te hoog in de suikers zitten, dit komt anders ten nadele van de frisheid van de wijn. De drie weken hierop volgend hebben is de Müller-Thurgau, Auxerrois, Pinot Gris en Riesling geoogst. Ook in 2020 is er een klein gedeelte van de Pinot Gris blijven hangen om hier een edelzoete wijn van te maken, De Apostelhoeve Pinot Gris Late Harvest. Deze druiven zijn dus een stuk later geoogst. 

Nederlandse wijn maastricht

29 oktober 2020

De Apostelhoeve is op NPO 3 te zien bij Code Rood. Code Rood vertelt in vier afleveringen het verhaal omtrent de merkbare klimaatcrisis. Hiervoor zijn zij ook langs geweest bij de Apostelhoeve. 

2 november 2020

Toetreding Robin en Gilbert Hulst. Wijnbouw in Limburg heeft in vijftig jaar tijd een enorme vlucht genomen”, zegt Mathieu Hulst, die het stokje alweer vele jaren geleden van zijn vader overnam. De continuïteit is voorlopig gewaarborgd met de officiële toetreding van Mathieu’s zonen, Robin en Gilbert, in het bedrijf.

12 november 2020

Wijngaard Apostelhoeve wint prestigieuze Franse wijnprijzen 🥇🥇🥇

Bekijk alle wijnen van de Apostelhoeve